Selektor reprezentacije Crne Gore Branko Brnović na konferenciji za novinare održanoj po završetku meča sa Ukrajinom istakao je da je protivnik zasluženo slavio u večerašnjem susretu. Naš selektor je preuzeo svu krivicu za poraz na sebe, u prvom redu zbog kako je rekao "pogrešnih izmjena". Uprkos negativnom rezultatu Crna Gora je ostala na čelu grupe, tri utakmice prije kraja kvalifikacija.

- Teško je bilo šta reći poslije utakmice. Presudilo je to da ko prvi da gol, taj slavi. Mi nijesmo imali sreće da ga damo, dali su ga oni i onda sam i ja pogriješio što nijesam izveo nervoznog Volkova. Vidio sam poslije četiri, pet minuta da smo labavo ušli u drugo poluvrijeme. Mislili smo da je utakmica dobijena, kada smo imali igrača više. Postigli su gol iz kontre i onda nam je ušla voda u uši. Pored Volkova i Pavićević je bio nervozan, a onda je usliejdila i povreda Jovetića. Ta prva izmjena koju sam napravio, to je preokrenulo meč. Snosim totalnu odgovornost za meč, rekao je Brnović.

Selektor je istakao da naša selekcija ima snage da se vrati u borbu za jedno od prva dva mjesta u grupi H. Po njegovim riječima ova generacija ima kvalitet i karakter da se uzdigne poslije teškog poraza i nastavi borbu za prvo mjesto u grupi.

- Nije mi jasno gdje smo pogriješili. Već poslije prvog starta bila je vidna nervosa kod Volkova. Pavićević je pravio greške koje njemu nijesu svojstvene. Bilo je lomljenje na poluvremenu koga maći. Dosta puta je bila dobra procjena, sada je bila mnogo loša. Da smo dobili, imali bi prvo mjesto u rukama. Ostalo je još devet bodova i ne odričemo se ni drugog, ali ni prvog mjesta. Slijedi Poljska, gdje ćemo dati sve od sebe da uzmemo tri boda. I onda ide taj meč lopta sa Englezima na Vembliju. Znam da zvuči čudno poslije ovakvog poraza, ali imamo ekipu koja može da se vrati. Ovo je bila najslabija igra reprezentacije. Meni je bilo teško a tek fantastičnoj publici, koja nas je bodrila svih 90 minuta. Čak i kada smo primili posljednja dva gola, oni su nas bodrili. Daćemo sve od sebe da se vratimo tamo gjde smo bili do sada. Znali smo da će da drže loptu i da izlaze sa Timošćukom. Prvih 12 minuta su to dobro radili, a onda smo mi uzeli inicijativu, imali nekoliko prilika. Poslije 4:0, ne mogu pričati da smo bili dobri i da smo mogli dobiti utakmicu. Nijesmo zaslužili da dobijemo. Imali smo meč loptu za prvo mjesto, ali ima još dosta da se igra… Kada ste me hvalili zbog izmjena onda je bilo lijepo. Morao sam da primijetim da je Volkov nervozan i da mu je blizu karton. Mislio sam da će se smiriti kad ga vratim na beka, ali to je bila loša procjena. Momci su probali, nijesmo imali sreće, nije bio naš dan. Mislim da imamo snage da se uzdignemo iz ovoga - zaključio je selektor Brnović

Selektor Ukrajine Mihajlo Fomenko istakao je da su njegovi izabranici zasluženo slavili u Podgorici.

- Teško je bilo otići na odmor sa igračem manje, ali dobro je što je bio kraj poluvremena. Popričao sam sa igračima, oni su to shvatili i došli smo do rezultata. Na kraju smo zasluženo slavili. Crna Gora nije slaba reprezenatacija, oni su veoma jaki, ali su igrali onoliko koliko smo im mi dozvolili. Pohvalio bih navijače, koji su bili super. Oni su nam dali ogromnu podršku. Osjećali smo se kao kod kuće. Jedan bod nam hvali do duela sa Engleskom, ali moramo nadoknaditi izgubljenje bodove, koje je Crna Gora već dobila, rekao je Fomenko.