Reprezentacija Crne Gore doživjela je prvi poraz u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu - u Podgorici je večeras slavila odlična selekcija Ukrajine sa velikih 4:0. Uprkos porazu, "hrabri" sokoli su ostali na čelu tabele grupe H, sa dva boda prednosti u odnosu na Englesku, odnosno tri boda prednosti u odnosu na Ukrajinu. Obje selekcije imaju utakmicu manje od "hrabrih sokola".

Ukrajina je odlično počela utakmicu i u prvih deset minuta stvorila dvije dobre šanse, ali je Konopljanka bio neprecizan, dok je Božović odlično intervenisao kod pokušaja Zozulije, a potom i Garmaša. Kako je vrijeme odmicalo, naša selekcija je uspjela da se oslobodi pritiska pa je već u 17. minutu samo slaba kontrola lopte spriječila Jovetića da izađe sam pred Pjatova. Četiri minuta kasnije Crna Gora je propustila najbolju priliku na utakmici - Jovetić je lansirao Vučinića koji je proletio kroz odbranu Ukrajinaca, izašao sam pred golmana, ali je lopta nakon njegovog udarca "očešala" stativu sa pogrešne strane.

Ukrajina je do odlaska na odmor imala dva odlična pokušaja preko Konopljanke i Jarmolenka, ali je Božović sa dvije maestralne intervencije sačuvao svoju mrežu. Da "sokoli" nemaju svoje veče potvrdilo se i u 41. minutu kada je Jovetić zbog povrede morao da ustupi mjesto Damjanoviću, ali se nakon isključenja Zozulije zbog udaranja Vladimira Božovića činilo da će Crna Gora upsjeti da premosti sve probleme i dođe do zlata vrijednih bodova.



Nastavak se, međutim, pretvorio u pravu noćnu moru za naše sjajne navijače, najavljenu golom Garmaša u 51. minutu, koji je odlično reagovao na odbijenu loptu nakon šuta Jarmolenka, a nastavljenu crvenim kartonom Volkova koji je uslijedio 15 minuta kasnije. Sa manjim brojem igrača do izražaja je došla sjajna kontra gostiju koji su preko Konopljanke, Fedetskog i Bezusa stigli do neočekivano ubjedljive, ali zaslužene pobjede. Pobjede koja ih je u potpunosti vratila u borbu za prvo mjesto u grupi, mjesto koje će do septembra ostati u rukama naše selekcije.

Do kraja kvalifikacija našu selekciju očekuju još tri utakmice - u septembru će naš tim gostovati Poljskoj, a mjesec dana kasnije i Engleskoj, dok će takmičenje u grupi završiti kod kuće protiv Moldavije. U opticaju je još devet bodova i nevjerovatan broj kombinacija ukazuju na to da će rasplet u grupi H biti odlučen možda i u posljednjim minutima ovog ciklusa.



Crna Gora - Ukrajina 0:4

Gradski stadion, Podgorica
Gledalaca: 12.000

Sudija: Manuel Grafe (Njemačka)

Strijelci
0:1 - Denis Garmaš 52'
0:2 - Evgen Konopljanka 77'
0:3 - Artem Fedetski 85'
0:4 - Roman Bezus 90'+2'

Žuti kartoni
Vladimir Božović 45'+3', Dejan Damjanović 52' - Crna Gora
Ruslan Rotan 19', Artem Fedetski 45'+3' - Ukrajina

Crveni kartoni
Vladimir Volkov 66', Savo Pavićević 81' - Crna Gora
Roman Zozulija 45'+1'- Ukrajina

Crna Gora: Mladen Božović, Savo Pavićevć, Marko Baša, Vladimir Volkov, Ivan Kecojević, Stevan Jovetić (od 43. Dejan Damjanović), Mirko Vučinić, Milorad Peković, Elsad Zverotić, Vladimir Božović (od 63. Andrija Delibašić), Filip Kasalica (od 75. Fatos Bećiraj). Selektor: Branko Brnović.

Ukrajina: Andrij Pjatov, Anatolij Timošćuk, Andrij Jarmolenko (od 90'+2' Aleksandar Kovpak), Roman Zozulija, Oleg Gusev, Evgen Konopljanka, Ruslan Rotan (od 90'+1' Roman Bezus), Artem Fedetski, Denis Garmaš (od 69. Sergij Kravčenko), Jaroslav Rakitski, Edmar. Selektor: Mihail Fomenko.