Selektor i kapiten crnogorske fudbalske reprezentacije, Branko Brnović i Mirko Vučinić, iznijeli su na danas održanoj konferenciji za novinare očekivanja pred kvalifikacioni duel za odlazak na Svjetsko prvenstvo protiv selekcije Ukrajine.

Brnović i Vučinić smatraju da naš nacionalni tim očekuje najteži meč od osnivanja reprzenetacije.

- Ovo je najteža utakmica, jer znamo kakvog je kvaliteta Ukrajina, koja pogotovo dobro igra na strani. Kao nikada do sada, pozvao bih naše navijače, da budu naš 12 igrač, jer su nam potrebni od prvog do posljednjeg minuta. Svaka greška našeg igrača mora se nagraditi aplauzom, jer im to daje dodatnu snagu. Biće nam potrebni kao nikada do sada. Ali, isto tako ih molim, da zbog jedne petarde ili stolice, ne budemo kažnjeni oduzimanjem bodova ili suspenzijom terena, zbog prethodnih kazni. Ovi momci su zaslužili bodove na terenu, niko nam nije pomogao ni jedan faul, ni jedan aut i ne bi valjalo da zbog grešaka izgubimo bodove, rekao je Brnović.

Selektor "hrabrih sokola" ističe da je stručni štab navikao na kadrovske probleme.

- Naviknuti smo na kadrovske probleme. Savić je stvarno u fantastičnoj formi, igra odlično, možda je i najspremniji igrač. Po meni, u tandemu sa Markom Bašom čine dva najbolja štopera u Evropi. Ali, igrači koji su pozvani ne dolaze da bi se slikali u dresu reprezentacije, već da bi igrali. Imam maksimalno povjerenje u Kecojevića i mislim da on može dostojno da zamijeni Savića, dodao je naš selektor.

Brnović još jednom ističe da se u taboru naše selekcije razmišlja samo o pobjedi.

- Ako uđemo u meč sa razmišljanjima o porazu, onda nemamo šta da izlazimo na teren. Ja i momci smo dokazali da imamo karakter i da uvijek želimo pobjedu. Ponavljam, igramo protiv jakog protivnika, ali nikada ne gledamo snagu rivala, već šta mi možemo. Ako budemo igrali kao do sada, pogotovo neka druga poluvremena, onda malo ko može da nas pobijedi na našem terenu. I Njemci i Španci gube utakmice, tako da će jednog dana doći trenutak da izgubi i Crna Gora, ali taj protivnik mora da više od 100 odsto svojih mogućnosti. Ipak smo mi mala ponosna Crna Gora sa oko 600 hiljada stanovnika i nekoliko Rusa po primorju, naspram 100 miliona Ukrajinaca, Engleza i Poljaka, kazao je Brnović uz osmijeh.

Mirko Vučinić ističe da će "sokoli" sjutra veče ići na pobjedu koja može donijeti puno nešem timu.

- Idemo na pobjedu jer nam tri boda mnogo znače. Ali, to ne znači da treba da žurimo. Jer, ako budemo igrali samo srcem, može nam se obiti o glavu. Za mene je ovo jedna od najtežih utakmica od kada sam u reprezentaciji. Mnogo toga može da nam donese, ali i suprotno. Ako dobijemo meč ostaćemo na čelu, ispred Engleza i onda nas čeka duel na Vembliju. Ipak, ima još dosta da se igra. Prvo da slavimo u petak, pa ćemo o kombinacijama otom potom'', kazao je Vučinić.

Kapiten našeg tima ističe da su Ukrajinci u odličnoj formi u posljednje vrijeme.

- Mi jesmo dobili Ukrajince u gostima, ali su oni nekoliko posljednjih utakmica u fantastičnoj formi. Inače, ja se više bojim nas, nego njih. Ali, ako krenemo kao protiv Engleza drugo poluvrijeme, onda sam siguran da ćemo slaviti. Biće teško, jer smo svi umorni nakon napornih sezona, kako ja, tako i svi igrači. Ali, moraćemo da skupimo svu snagu, da istrčimo na teren i odradimo posao kako treba, kazao je as Juventusa.

Posljednji trening u skopu priprema za duel sa Ukrajinom, Vučinić i drugovi odradiće večeras na terenu Trening kampa Fudbalskog saveza sa početkom u 18.30 časova.