Reprezentacija Crne Gore odradila je večeras u svojoj bazi na Starom aerodromu pretposljednji trening u sklopu priprema za meč sa Ukrajinom.

Večerašnjii trening propustio je defanzivac Stefan Savić koji je na jučerašnjem treningu povrijedio skočni zglob.

Dejan Damjanović je uoči treninga istakao da pred duel sa Ukrajincima ne osjeća veći pritisak nego inače.

- Za sada ne osjećam veći pritisak, nego što je bio pred Englesku. Iskusniji smo za jedan ciklus. Naučili smo na greškama koje smo pravili u prošlosti. Ovo je mnogim igračima, posljednji voz, da nešto nevjerovatno učine. Igrati Svjetskom prvenstvu i to nakon samo sedam godinja postojanja je nevjerovatna stvar. Siguran sam da ćemo svi dati maksimum da obradujemo naciju, nas, svijet, da napravimo čudo, rekao je Damjanović.

Napadač „hrabrih sokola“ smatra da našu selekciju očekuje potpuno drugačiji meč od duela dvije selekcije u Kijevu.

- Totalno drugačija utakmica od one u Kijevu. Oni su nas tamo toliko potcijenili, mislili su da će nas lako savladati. Sada će biti potpuno drugačije. Njima je ovo posljednja šansa da uhvate priključak. Sigurno će uraditi sve da nas iznenade, kao i mi njih tamo. Ali, ako mi budemo pravi i uz ove navijače, koji nas bodre svaku utakmicu do kraja, onda neće biti problema. Nećemo juriti rezultat, ali nećemo ni stati i čekati remi. Takva nam je ekipa, mi ćemo uraditi sve da postignemo gol. Nećemo srljati, nego ćemo sačekaćemo i pokušati strpljivom igrom da dođemo do rezultata. Oni će pokušati da nas ugroze iz kontri, jer je to njihov stil igre. Mnogo će zavisiti od toga kako se otvori meč. Oni su ponovo počeli da vjeruju da mogu da idu u Brazil. Gledali smo ih protiv Poljske, ovaj gore ih je malo nagradio. Dva šuta, dva gola. To im je dalo krila da vjeruju u sebe da mogu napraviti nešto više. Ali, ne želimo da razmišljamo o tim stvarima. Nemaju šansi na našem terenu, mi se pitamo, kazao je napadač Seula.

Najiskusniji član naše selekcije Milorad Peković ističe da su svi u reprezentaciji svjesni važnosti predstojećeg meča.

- Svjesni smo koliko nam je važna ova utakmica i dovoljno dugo se spremamo. Malo nas je poremetila povreda Savića, ali sa tim smo se već susretali u kvalifikacijama. Imamo adekvatne igrače da zamijene sve povrijeđene i suspendovane i siguran sam da ćemo spremni dočekati meč. O Ukrajini maltene znamo sve. Pokazali smo da možemo da igramo sa njima, da možemo da ih dobijemo. Neće biti kao u Kijevu, kada smo se povukli i puštili njih da igraju. Kući ne možemo igrati tako, ali nećemo ni srljati. Pametnom igrom možemo doći do toliko željene pobjede. Bod je dobar, ali sa tri dobijamo minimum baraž. A to je naš cilj u ovom trenutku. Igramo pred našim navijačima. Respektujemo ih, ali ih se ne plašimo. Sigurno da će pokušati iz kontri da nas ugroze, ali možemo ih zaustaviti, rekao je vezista našeg tima.

Naredni trening naši najbolji fudbaleri odradiće u četvrtak na Trening kampu Fudbalskog saveza sa početkom u 19.00 časova.