Reprezentacija Crne Gore nastavila je pripreme za utakmicu sa Ukrajinom koja se igra 7. juna na Gradskom stadionu u Podgorici.

Očekivanja pred meč sa Ukrajinom uoči treninga iznijeli su desni bek naše selekcije Savo Pavićević i pomoćnik u stručnom štabu Radisav Dragićević.

Odlična ekipa, koju moramo shvatiti ozbiljno. Igramo pred svojim navijačima i mi smo se pitamo. Međutim, Ukrajinci imaju računicu i oni sebe sigurno vide na Mundijalu. Zbog toga očekujem težak posao, ali se nadam da ćemo ih u tome omesti i da ćemo na kraju mi slaviti. Samo se nadam da ćemo u ova naredna tri dana svi ostati zdravi. Dobili smo ih u gostima ali ovo je sada potpuno drugačija utakmica. Siguran sam da se boje našeg napada ali imaju i oni jaku ofanzivu, pa ne vjerujem da će se zatvoriti, rekao je Pavićević.

Desni bek naše selekcije ističe da pred meč sa Ukrajinom nema kalkulacija, već da je pobjeda jedini cilj.

- Ispratio sam pisanja po štampi, da Ukrajinci nijesu imali šuta na gol u utakmici sa Kamerunom. Ali, vjerujte mi, to je sa njihove strane bila samo jedna lagana utakmica. Oni sve karte bacaju na ovaj meč sa nama. Nadam se da ovog puta neće biti kao u prethodnim mečevi a, da krenemo sa dobrom igrom tek nakon primljenog gola. Ipak, ne bih se žalio ni da loše krenemo a utakmicu završimo pozitivnim rezultatom. Gledaćemo da od prvog minuta sve bude na vrhunskom nivou i ostvarimo zacrtani cilj. Ne bavimo se kalkulacijama već u petak idemo na pobjedu, kazao je Pavićević.

Pomoćnik u stručnom štabu Radisav Dragićević ističe da našu selekciju očekuje duel sa izuzetno jakim protivnikom.

- Ukrajinci imaju jaku reprezentaciju koja je u usponu. U posljednjih osam utakmica pretrpjeli su samo jedan poraz i to od nas. Imaju oni i svoju računicu u borbi za jedno od prva dva mjesta. Najavljuju ofanzivu, a sigurno dobro znaju naše kvalitete. Očekujem opreznost sa obje strane, jer su oba tima veoma kvalitetna. Naša prednost je atmosfera koja vlada na našem stadionu. To je prisan kontakt igrača sa publikom. Znaju navijači da ponesu igrače, da im daju dodatnu snagu. To je naša velika prednost, kazao je Dragićević.

Naredni trening „hrabri sokoli“ odradiće u srijedu na Gradskom stadionu u Podgorici sa početkom u 19.30 časova. Trening na najvećem crnogorskom stadionu biće održan iza zatvorenih vrata.