Fudbalska reprezentacija Crne Gore nastavila je večeras, nakon jednodnevnog odmora, pripreme za meč sa Ukrajinom u svojoj bazi na Starom aerodromu.

Selektor Brnović na raspolaganju je imao sve igrača pošto su se u toku dana ostatku selekcije priključili Dejan Damjanović, Andrija Delibašić i Elsad Zverotić. Svi igrači su odradili trening punim intezitetom.

- Konačno smo svi na broju i dobro je što smo već desetak dana zajedno, da malo osjetimo atmosferu i da što više budemo zajedno. I ova pauza koju smo imali juče došla je u pravi čas. Od danas počinjemo maksimalno ozbiljno da se pripremamo za meč sa Ukrajinom. U glavi nam je njihova posljednja kvalifikaciona utakmica sa Poljskom. U tom meču postigli su dva gola iz dva šuta i već nakon šest minuta imali su dva gola prednost. Da nijesu postigli dva brza gola, pitanje bi bilo kako bi se završio taj meč. Ne obaziremo se puno na meč sa Kamerunom koji su odigrali juće, rekao je Vladimir Volkov.

Vezista našeg tima smatra da iako imamo individualne kvalitete do rezultata možemo doći kolektivnom igrom.

- Prijateljski mečevi su jedno, a kvalifikacioni drugo. Imaju kvalitet i veoma su ozbiljna reprezentacija. Tamo smo ih dobili jer smo ih smo taktički odigrali fenomenalnu utakmicu. Međutim, to mora da se zaboravi. Ova utakmica će sigurno imati neko novo lice, ali vjerujem u naš tim. Pokazali smo da možemo da ih dobijemo. To je već izlizana priča, ali mi imamo igrače koji jednim potezom mogu da riješe meč. Mi kao ekipa moramo da djelujemo dobro na terenu. Ne smijemo pretjerano da se zalijećemo, jer su oni opasni iz kontri, kazao je vezista „sokola“.

Golman naše selekcije Mladen Božović očekuje u petak utakmicu sa malim brojem golova.

- Imamo još četiri utakmice do kraja, ali ovu sa Ukrajinom mogu nazvati istorijskom. Imamo priliku da zabilježimo jako važnu pobjedu pred svojim navijačima. Mada, biće mnogo teško. Radi se o jako kvalitetnoj ekipi, koja je to pokazala i na Vembliju. Bio bih zadovoljan i sa bodom, ali idemo na pobjedu. Dosta toga zavisiće i kako se otvori meč. Igrali su sa Kamerunom bez golova, i u srijedu ćemo gledati taj meč. Imaju par opasnih igrača, kao što su Konopljanka Gusev, Jermolenko. Očekujem tvrdu utakmicu, sa malo golova’’, naglasio je golman naše selekcije.

Naredni trening naša selekcija imaće u utorak, 4. juna 2013. godine.