Komisija za žalbe za licenciranje FSCG je, na sjednici održanoj 24.05.2013. godine,odlučivala po žalbama FK “Sutjeska”, FK “Budućnost”, FK “Grbalj”, FK “Rudar” i FK “Mladost” na odluke prvostepene Komisije.

Komisija je usvojila žalbe FK “Sutjeska”, FK “Rudar” i FK “Mladost” i izdala licencu za nastup u UEFA takmičenjima navedenim klubovima. Oni će se pridružiti Čeliku koji je u prvostepenom postupku dobio dozvolu da se takmiči u evrokupovima.

Žalbe FK “Buducnosti” i FK “Grbalj” su odbijene kao neosnovane jer ovi klubovi u propisanom roku nijesu dostavili potrebnu dokumentaciju propisanu Pravilnikom o licenciranju klubova za takmičenja u organizaciji Uefe.

U skladu sa članom 88 Pravilnika o licenciranju klubova za takmičenja u organizaciji UEFA, ukoliko klub-podnosilac zahtjeva za licencu ne dostavi dokumentaciju ili ne ispuni određene minimalne zahtjeve po pitanju sadržaja, formata i obračuna, ili ako je ne dostavi u roku propisanim Pravilnikom, mora se odbiti izdavanje UEFA licence.

Ispitivanje i ocjena ispunjenosti kriterijuma u okviru sistema licenciranja vrši se u skladu sa FSCG Pravilnikom o licenciranju klubova za takmičenja u organizaciji UEFA, UEFA Pravilnikom o licenciranju klubova i finansijskom fer-pleju i UEFA Standardom kvaliteta licenciranja klubova, kojima su propisana načela i postupci ocjenjivanja ispunjenosti kriterijuma i upravljanja sistemom licenciranja.

Klubovi koji učestvuju u klupskim takmičenjima koje organizuje UEFA će biti pod stalnim nadzorom Uefe u okviru sistema Finansijskog fer-pleja (monitoring klubova). U skladu sa tim, klubovi će do 15.07.2013. morati da dokažu da redovno izvršavaju svoje obaveze prema zaposlenima i državi. Provjeru poštovanja ovih obaveza vrši Uefino Kontrolno tijelo za finansijsku kontrolu klubova i zavisno od činjeničnog stanja izriče odgovarajuće disciplinske mjere.

Komisija za žalbe za licenciranje FSCG
Predsjednik,
Dragan Đukić