Fudbaleri Sutjeske osvojili su titulu prvaka Crne Gore - Nikšićani su u posljednjem, 33. kolu Telekom 1. CFL savladali Lovćen rezultatom 2:1 što im je bilo neophodno kako bi se po prvi put okitili titulom šampiona Crne Gore.

Sutjeska je pet tim koji je osvojio šampionsku titulu u sedam godina dugoj istoriji Telekom 1. CFL.

Izabranici Dragana Radojičiča do pobjede u duelu sa Cetinjanima došli su u prvom poluvremenu susreta. Vrata pobjede Nikšićanima otvorio je Ćetković pogotkom u desetom minutu susreta, da bi u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena mrežu Lovćena zatresao i Karadžić. Poraz gostiju ublažio je Vujović u sudijskoj nadoknadi vremena.

Budućnost je pred praznim tribinama Gradskog stadiona pod Goricom poražena u odmjeravanju snaga sa ekipom Mornara. Sa tri osvojena boda u duelu sa vicešampionom Barani su uspjeli da izbjegnu direktno ispadanje iz elitnog takmičenja. Jedini pogodak ne meču postigao je Luka Rotković u 66. minutu susreta sa bijele tačke.

Uprkos trijumfu na gostovanju Čeliku fudbaleri Jedinstva nisu uspjeli da pobjegnu sa posljednjeg mjesta na tabeli i sačuvaju prvoligaški status. Tim iz Bijelog Polja će zbog lošijeg skora u duelima sa Mornarom narednu sezonu provesti u Drugoj ligi Crne Gore. Bjelopoljci su do trijumfa u Nikšiću došli golovima Račićevića i Radulovića, dok je jedini pogodak za „metalurge“ postigao Ivanović.

Mladost je savladala Mogren u duelu koji je odlučivao drugog učesnika baraža za opstanak u Telekom 1. CFL – izabranici Dušana Globarevića slavili su rezultatom 3:1. Tim sa Starog aerodroma do pobjede su nosili Savićević koji je pogodio mrežu Budvana u prvom minutu i Šćepanović koji se dva puta upisao u listu strijelaca. Poraz gostiju ublažio je Zec u prvom minutu drugog dijela susreta.

Grbalj je osvojio bod u odmjeravanju snaga sa Zetom pred svojim navijačima. Golubovčani su na poluvrijeme otišli sa igračem više i golom prednosti – Korać je u posljednjem minutu prvog dijela iskoristio najstrožiju kaznu. Tim iz Radanovića do izjednačenja i boda došao je u 54. minutu pogotkom Ašćerića.

Rudar je pred svojima navijačaima savladao Petrovac, koji će sezonu završiti na petom mjestu tabele Telekom 1. CFL. Leverda je u šestom minutu donio prednost Petrovcu, da bi do kraja susreta Stojanović i Jovanović preokrenuli rezultat u korist domaćina.

Novi prvoligaš je ekipa Dečića koja je osvojila prvo mjesto u Drugoj ligi Crne Gore, dok će Bokelj i Zabjelo kroz baraž pokušati da izbore plasman u elitu.  

Rezultati
Sutjeska – Lovćen 2:1
Ćetković 10', Karadžić 45'+ - Vujović 90'+
Budućnost – Mornar 0:1
Rotković (p) 66'
Čelik – Jedinstvo 1:2
Ivanović 75' – Raičević 12', Radulović 90'+
Rudar – Petrovac 2:1
Stojanović 16', Jovanović 42' – Leverda 6'
Grbalj – Zeta 1:1
Ašćerić 54' – Korać (p) 45'+
Mladost – Mogren 3:1
Savićević 1', Šćepanović 42', 57' – Zec 46'