Crnogorska reprezentacija je odradila večeras treći trening u sklopu priprema za kvalifikacionu utakmicu sa Ukrajinom u svojoj bazi na Starom aerodromu. Svi igrači su trenirali punim intenzitetom,

a ekipa će se kompletirati nakon vikenda, kada Zverotić, Delibašić i Damjanović odrade svoje klupske obaveze.

Prekrasno vrijeme na Starom aerodromu privuklo je veliki broj gledalaca koji su iz prve ruke mogli da se uvjere u sjajnu atmosferu koja vlada u redovima naše selekcije.

- Atmosfera je odlična, igrači su jedva dočekali da se opet okupe, da se druže. Znaju da je pred njima jedna velika obaveza. Za sada sve ide po planu i nadam se da će tako biti do kraja - rekao je asistent našeg selektora Anto Drobnjak.

I iz stručnog štaba mogle su se čuti samo riječi hvale za narednog protivnika Crne Gore.

- Ukrajina je jedna od najkvalitetnijih ekipa u grupi. Imamo četiri, po kvalitetu, jednake ekipe, gdje svako svakoga može da dobije. Od utakmice sa nama napravili su seriju odličnih rezultata. Puni su samopouzdanje i sigurno dolaze da naprave rezultat. Po meni njihova snaga je kolektiv. Sa druge strane, mi kod kuće onda možemo da igramo protiv svakoga. Znamo da su kvalitetni, ali svaka ekipa ima svojih mana i mi znamo koje su njihove mane. Uradićemo sve da utakmicu riješimo u našu korist - poručio je Drobnjak.

Drobnjak smatra da je Crna Gora u prethodna dva kvalifikaciona ciklusa dovoljno sazrela i da zna kako da se nosi sa pritiskom koji nosi važnost ove utakmice.

- Prije svake utakmice postoji određeni pritisak. Mislim da je ova generacija izrasla i da taj pritisak iz meča u meč opada. Kada pogledate značaj ove utakmice, onda pritiska mora biti. Ali, to je neki pozitivan pritisak. Iz jednog autsajdera, izrasli smo u ekipu koja se respektuje - istakao je Drobnjak.

Drobnjak je iskoristio priliku da pozove navijače da daju podršku "hrabrim sokolima", ali da njihovo navijanje ostane u granicama sportskog.

- Pozvao bih naše vjerne navijače, koji su naš 12 igrač, da budu uz nas jer su nam jako potrebni na ovom meču. Ali pozvao bih ih da budu pravi navijači, da ne gledamo ponovo ružne scene kao u finalu Kupa. FIFA nas je upozorila da više ne smije biti incidenata i bilo bi ružno da upravo oni, koji su naš igrač više u odnosu na protivnika, pokvare nešto ubacivanjem predmeta u teren - zaključio je Drobnjak.

Izabranici Branka Brnovića sjutra će odraditi jutarnji trening iza zatvorenih vrata Trening kampa FSCG, nakon čega će u popodnevnim časovima otputovati na primorje gdje će provesti slobodan dan. Medijske aktivnosti naše selekcije nastaviće se u ponedjeljak.