Najbolji crnogorski fudbaleri večeras su na Starom aerodromu odradili drugi trening u sklopu piprema za utakmicu sa Ukrajinom. Selektor Branko Brnović je na današnjem treningu imao i Vladimira Božovića i Marka Bašu, koji su se reprezentaciji priključili kasno sinoć. Narednih dana očekuje se dolazak Zverotića, Delibašića i Damjanovića koji i dalje imaju klupske obaveze.

Sa novinarima je danas na kampu razgovarao Branko Bošković, jedan od veterana u našem državnom timu. Popularni Bole je posljednji meč za "hrabre sokole" odigrao još 2010. godine, nakon čega su ga povrede odvojile od terena i reprezentacije. Ovaj kreativni vezista vraća se u pravom trenutku za naš tim, da svojim iskustvom pomogne u jednoj od najvažnijih utakmica u ovom kvalifikacionom ciklusu.

- Uvijek je dobro doći u reprezentaciju i biti sa ostalim saigračima. Atmosfera je odlična, kao i uvijek, jako sam zadovoljan. Što se tiče mog nastupa, ne znam da li ću dobiti šansu, selektor je taj koji odlučuje. Najvažnije je da budem zdrav, kao i ostali igrači. Moje koljeno je mnogo bolje. Imao sam dobru minutažu u Rapidu, poslije povrede. U selekciji ima dosta novih igrača sa kojima nisam igrao, nadam se da ću ih upoznati dobro - rekao je Bošković.

Iako nije bio za reprezentacijom, Bošković je sa velikom pažnjom ispratio sve utakmice Crne Gore u posljednje dvije godine. Ukrajinsku reprezentaciju posljednji put je gledao upravo kada je igrala protiv našeg tima.

- Gledao sam preko TV-a meč sa Ukrajinom u gostima koji smo riješili u našu korist. Radi se o veoma dobro ekipi. Moramo oprezno prići meču, ne treba žuriti, jer utakmica ima dva poluvremena. Vjerujem da ćemo spremiti dobro taktiku. Odgledaćemo par njihovih utakmica. Pred svaki meč ima pritiska, pogotovo sada, zbog situacije u grupi. Ali, mislim da smo spremni za to, jer smo igrali dosta sličnih utakmica. Reprezentacija je dosta napredovala od osnivanja. Ne samo igrački kadar, već cijeli Savez. Napravili smo dobru sliku o nama. O nama se priča i van ovih prostora. Igrači na pravi način reprezentuju svoju zemlju u matičnim klubovima. Svi nas smatraju za ozbiljnu i dobru ekipu. I u prošlim kvalifikacijama smo bili jako blizu plasmanu na završni turnir. Pokazalo se da to nije slučajno, da igramo dobar fudbal. Igramo hrabro, a i sreća prati hrabre. Samo treba nastaviti u istom ritmu - rekao je Bošković.

Naredni trening "hrabri sokoli" će odraditi sjutra od 18 časova, takođe na Starom aerodromu. Brifing za predstavnike medija počeće u 17.30 časova, a na pitanja novinara će ispred stručnog štaba odgovarati asistent Anto Drobnjak.