Crnogorska fudbalska reprezentacija večeras je zvanično počela pripreme za kvalifikaciopnu utakmicu sa Ukrajinom. Ekipu su na prvom zvaničnom treningu predvodili kapiten Mirko Vučinić i Stevan Jovetić , a selektor Branko Brnović nije mogao da računa samo na trojicu igrača - Elsada Zverotića, Andriju Delibašića i Dejana Damjanovića - koji još imaju obaveze prema svojim klubovima.

Večerašnji trening ispratio je veliki broj predstavnika medija, koji su iskoristili priliku da o predstojećoj utakmici razgovaraju sa Markom Vešovićem, koji je prvi put dobio poziv u državni tim.

- Zahvalio bih se selektoru Brnoviću koji mi je ukazao šansu. Na meni je da opravdam to povjerenje. Ovo sam sanjao. Svaki igrač sanja da dobije priliku da igra za svoju reprezentaciju, da brani boje svoje domovine. Ja sam ispunio san, i nadam se da ću u budućnosti biti dio ove selekcije - rekao je Vešović pred trening na Kampu FSCG.

Novinare je zanimalo kako mladi defanzivac vidi selekciju Ukrajine, koja je u posljednjih osam utakmica doživjela samo jedan poraz - i to od Crne Gore u Kijevu.

- Ovo je jako važan meč za nas. Sigurno da bi sa povoljnim rezultatom bili za korak bliži Brazilu. Bitno je da se ne izgubi, da nastavimo niz, jer nam je svaki bod važan. Radi se o dobroj reprezentaciji, o kompaktnoj ekipi. Igraju dugo vremena zajedno, odlično se poznaju i to je njihova velika prednost. Imaju niz pozitivnih rezultata i sigurno će doći ovdje da nas napadnu. Vjerujem da ćemo odgovoriti na pravi način, vjerujem u našu igru. Naša snaga je kolektiv. Mislim da smo iznenadili cijeli fudbalski svijet i sigurno da nas sada gledaju drugim očima. Iako smo mala država, imamo veliki potencijal, imamo sjajne pojedince koji mogu da riješe meč. Nikome neće biti lako protiv nas - istakao je Vešović.

Drugi trening naša selekcija će odraditi sjutra od 19 časova, takođe na glavnom terenu Trening kampa FSCG na Starom aerodromu. Brifing za predstavnike medija počeće u 18.30 časova.