Odluka o šampionu Crne Gore odložena je za posljednje kolo - Budućnost je u derbiju 32. kola savladala Sutjesku u Nikšiću sa 3:1 i tako smanjila zaostatak za liderom na dva boda. Nikšićani i dalje drže sve konce u svojim rukama, ali će im za titulu biti neophodna pobjeda kod kuće protiv Lovćena ukoliko njihov najbliži pratilac opravda ulogu favorita protiv Mornara u Podgorici.

Budućnost je iskoristila zamajac nakon osvajanja Kupa i potvrdila kvalitet i u duelu sa liderom Telekom 1.CFL. Da su došli po pobjedu, Podgoričani su najavili već u devetom minutu golom Radonjića, ali je Sutjeska uspjela da uzvrati u drugom minutu sudijske nadoknade u prvom poluvremenu preko Peroševića. Sutjeska je tokom većeg dijela drugog poluvremena bila bolji tim, ali je prednost gostima vratio je Marko Vukčević tri minuta prije kraja regularnog toka, Sutjeska je bacila sve karte u napad, ali je umjesto izjednačenja uspjela samo da primi gol i to u trećem minutu sudijske nadoknade iz slobodnog udarca koji je odlično izveo Kalezić. Budućnost je tako stekla prednost u međusobnim duelima, koja može biti presudna u slučaju da oba tima prvenstvo završe sa istim brojem bodova.

Lovćen je trijumfom nad Mogrenom od 2:1 izbjegao direktno ispadanje, a trenutno je i van zone baraža, ali još uvijek nije izborio definitivni opstanak. Cetinjani su na Obilića poljani slavili golovima Markovića i Đurišića, dok je za Budvane pogodio Đoković. Zeta je predvođena trostrukim strijelcem Boljevićem, pregazila Mladost u Golubovcima sa 5:0, a čak četiri gola viđena su u prvom poluvremenu. Pobjednika nije bilo u sudaru Petrovca i Grblja.

Fudbaleri Mornara i Jedinstva su pobjedama pred svojim navijačima zadržali šanse za opstanak. Barani su het-trikom Rotkovića bili ubjedljivi protiv nemotivisanog Čelika sa 4:1, dok je Jedinstvo takođe bez problema izašlo na kraj sa Rudarom, slavivši sa 2:0.



Rezultati

Sutjeska – Budućnost 1:3
Perošević 45+2' - Radonjić 9', M.Vukčević 87', Kalezić 90'

Lovćen – Mogren 2:1
Marković 49', Đurišić 63' - Đoković 75'

Zeta – Mladost 5:0
Boljević 2',8',34', Burzanović 32', Korać 64'

Mornar – Čelik 4:1
Rotković 20',50',58', Jovović 72' (ag) - Bakoč 39'

Jedinstvo – Rudar 2:0
Đurović 44', Kalezić 76'

Petrovac – Grbalj 1:1
Muhović 58' - Ašćerić 66'