Komitet za takmičenje Svjetske fudbalske asocijacije (FIFA) odredio je službena lica za kvalifikacionu utakmicu Crna Gora - Ukrajina koja se 7. juna 2013. godine igra u Podgorici.

Utakmicu na Gradskom stadionu sudiće njemački sudija Manuel Grafe, koji je našem timu sudio i u kvalifikacijama za Euro 2012. godine, i to na "Vembliju" u oktobru 2010. godine kada je naša selekcija izborila remi bez golova protiv favorizovanog protivnika. Grafeu će asistirati zemljaci Torsten Šifner i Gvido Kleve, dok će ulogu četvrtog sudije obavljati Florian Mejer.

Komesar meča biće Šveđanin Sven Johansen, posmatrač suđenja je Patrik Keli iz Republike Irske, dok će oficir za bezbjednost biti Njemac Urlih Grzela.

Manuel Grafe rođen je 23. septembra 1973. godine u Berlinu i bavi se razvojem tehnologija u sportu. Drugu ligu Njemačke počeo je da sudi 2001. godine, da bi  tri godine kasnije postao sudija Bundeslige. Zvanje FIFA sudije stekao je 2007. godine i od ove sezone se nalazi u UEFA Elitnoj razvojnoj grupi sudija.