Gradski stadion pod Goricom u srijedu će biti domaćin finalne utakmice Kupa Crne Gore za seniore - u borbi za tofej megdan će podijeliti Budućnost i Čelik. Pored velikog rivalstva dvije ekipe i njihovih navijačkih grupa, koje će sigurno na spektakularan način uveličati završnicu ovog takmičenja, posebnu draž finalnoj utakmici daje i činjenica da bi upravo ovaj duel mogao biti posljednja prilika za oba kluba da sezonu završe trofejom.

Premda Budućnost nije odustala od borbe za šampionsku titulu, sva pažnja podgoričkog tima trenutno je usmjerena ka velikom finalu. Finalu u koje aktuelni šampion ulazi kao favorit iz više razloga - "plavo-bijeli" su bolje plasirani na tabeli, uspješniji su od Nikšićana u međusobnim duelima ove sezone, a i finale će igrati na "svom" Gradskom stadionu.

- Možda ovo finale ne dolazi u tako sjajnom trenutku po nas, jer smo prije par dana poraženi od Lovćena, u utakmici koja je mogla da nam donese titulu. Međutim, to će nam biti prilika da se ispravimo, da uzmemo trofej Kupa. Obećavam, u ime igrača, da ćemo uraditi sve da uzmemo taj trofej. Naravno, pozivam navijače da dođu u što većem broju, jer nam je potrebna njihova podrška - rekao je kapiten Budućnosti Nikola Vukčević.

Šef stručnog štaba Budućnosti, Radisav Dragićević uvjeren je da njegov tim ima realne šanse da sezonu završi makar sa jednim osvojenim trofejom.

- I pored brojnih problema koje smo imali tokom sezone, uspjeli smo da dođemo do finala Kupa. Realno gledajući, mislim da smo napravili dobar rezultat, jer smo u igri za oba trofeja. Atmosfera u ekipi je bila dobra, dobro smo radili, dobro smo gurali. U srijedu nas očekuje jako teška utakmica. Jako dobro poznajemo ekipu Čelika za koju sam i ranije sam govorio da su uz Rudar najiskusniji tim. Njihovi igrači imaju već jedno iskustvo više osvajanjem trofeja prošle godine i to je njihova prednost. S druge strane ne smijemo zanemariti mladost, polet i želju za dokazivanjem naše ekipe, a tu je i jedan broj igrača koji jako želi da osvoji ovaj trofej. Trenutno nećemo samo moći da računamo na Golubovića i na kažnjenog Orahovca. Agović se bori sa virusom, ali se nadam da će se oporaviti na vrijeme - rekao je Dragićević.

I Čelik, međutim, u Podgoricu stiže sa velikim ambicijama - Nikšićani brane trofej koji su osvojili prošle godine, a pobjedom nad gradskim rivalom i liderom Telekom 1.CFL, ekipom Sutjeske, potvrdili su da se nalaze u dobroj formi. Ipak, za razliku od prošle sezone šef struke Čelika Slavoljub Bubanja ovog puta ulogu favorita prepušta ekipi Budućnosti.

- Prošle godine, kada smo osvojili Kup, rekao sam da smo favoriti protiv Rudara, što smo na kraju i opravdali. Ove sezone moram reći iskreno da je Budućnost u prednosti, najviše zbog domaćeg terena. Druga njihova prednost je što mog kolegu Dragićevića ja ne mogu iznenaditi sa sastavom, jer ne pravim puno rotacija i igram sa istom postavom već duže vrijeme. Sa druge strane ja mnogo razmišljam o tome sa kojom će on ekipom početi - da li će se odlučiti za iskusnije ili za mlađe igrače - istakao je Bubanja i dodao: - Mi imamo obavezu da pokušamo da odbranimo trofej. Povoljna situacija za nas je što smo pobjedom nad Sutjeskom obezbijedili Evropu i rasterećenije ulazimo u meč iako su se neki igrači potrošili u duelu sa Sutjeskom, možda i više nego što je trebalo. Ali, znajući njihov karakter i moć, vjerujem da će izginuti da trofej ostane u Nikšiću.

Sa svojim trenerom slaže se i kapiten Nikšićana Zoran Banović.

- Dolazimo pod Goricu da odbranimo pehar. Neće biti lako jer i mi i Budućnost vadimo sezonu sa tim trofejom. Neće nas zavarati rezultati Budućnosti u posljednje vrijeme. Daćemo maksimum kako bi pehar ostao u našim vitrinama - istakao je Banović.

Finale Kupa Crne Gore igra se u srijedu, 22. maja 2013. godine na Gradskom stadionu pod Goricom sa početkom u 20.30 časova. Ulaz je slobodan.