Selektor “A” reprezentacije Crne Gore Branko Brnović objavio je spisak igrača na koje računa za kvalifikacioni meč sa Ukrajinom koji se 7. juna igra na Gradskom stadionu u Podgorici. Brnović je za ovu utakmicu pozvao 22 igrača, a sastavio je i rezervnu listu na kojoj senalazi pet imena koja će biti pozvana u slučaju potrebe.

U odnosu na prethodna okupljanja na listi nema Simona Vukčevića i Milana Jovanovića, koji su bez kluba, suspendovanih Miodraga Džudovića i Mitra Novakovića, dok se povrijeđeni Nikola Drinčić nalazi na rezervnoj listi. Jedini debitant je Marko Vešović, a nakon duže pauze u tim se vraćaju Branko Bošković, Nemanja Nikolić i Marko Bakić.

- Ovo su, manje-više, isti igrači koji su i ranije bili na spisku reprezentacije. Izuzetak je Marko Vešović, koga pratimo već neko vrijeme. Igra standardno u Crvenoj zvezdi, a mi na poziciji desnog beka imamo samo Sava Pavićevića. Vidjećemo kako će se pokazati na treninzima i kako će se uklopiti u reprezentaciju – rekao je selektor Brnović.

Selektor se osvrnuo i na izostanak standardnih prvotimaca, u prvom redu Vukčevića i Jovanovića.

- Bio bih srećniji da su tu i da ih imam na raspolaganju sada, kada su nam potrebni. Naročito Drinčića, koji bi nam itekako valjao za ovu utakmicu. Vukčević i Jovanović su sami krivi za ovo što im se dešava i ovog puta nisam mogao da pređem preko toga. Njih dvojica moraju da pronađu klub, da se izbore za mjesto u timu, pa da opet budu sa reprezentacijom – istakao je selektor „hrabrih sokola”.

Brnović se osvrnuo i na sjajnu formu Ukrajine, te istakao da je utakmica u Podgorici po svemu najvažnija u borbi za prva dva mjesta u grupi.

- Čujem mnogo komentara, čak i u krugu meni bliskih ljudi, kako je ta utakmica već dobijena, neki se čak bave gol razlikom. Čujem priče da već razmišljamo o Varšavi i Vembliju i borbi za prvo mjesto, kao da smo već na pragu plasmana u Brazil. Ja bih vas podsjetio da Ukrajina izgubila samo jednu od posljednjih osam utakmica i to od nas. Na pet utakmica na strani ne znaju za poraz, a igrali su sa Engleskom, Norveškom, Bugarskom i Moldavijom. Radi se o veoma jakoj reprezentaciji i mislim da je pred nama jedna od najtežih utakmica. Međutim, ne plašimo se. Pod Goricom uvijek idemo na tri boda, ali pozivam na oprez. Vjerujem u ove momke, ali potrebna nam je i ona podrška kakvu smo imali protiv Engleske. Pokazali smo da ova ekipa može da se vrati i kada gubi, ali nam je jako potrebno da navijači budu uz ekipu kao što su i do sada bili – zaključio je Brnović.

Spisak „A” selekcije Crne Gore možete pogledati i preuzeti ovdje.