Fudbaleri Čelika savladali su Sutjesku u derbi meču 31. kola Telekom 1. CFL i usporili Sutjesku na putu ka prvoj šampionskoj tituli. Meč Budućnosti i Lovćena prekinut je nakon 70. minuta pri vođstvu Cetinjana. Zeta je u Budvi savladala Mogren, dok je Grbalj pred svojim navijačima bio bolji od Jedinstva. Rudar je savladao Mornar, dok je duel Mladosti i Petrovca završen bez pobjednika.

Gradski derbi Nikšića pripao je Čeliku. Metalurzi su trijumfom u današnjem susretu usporili gradskog rivala na putu ka prvoj šampionskoj tituli u istoriji Sutjeske. Derbi 31. kola riješen je na samom početku – izabranici Slavoljuba Bubanje u sedmom minutu krunisali su pogotkom Predraga Videkanića odličnu akciju kompletnog tima.

Duel Budućnosti i Lovćena prekinut je nakon 70. minuta igre pri vođstvu Cetinjana od 2:1. Prekid utakmice izazvali su navijači domaćeg tima, koji su ubacivali stolice u teren za igru a zatim odbili da napuste tribinu Gradskog stadiona pod Goricom nakon odluke službenih lica da isprazne sjevernu tribinu. Prethodno je Goran Vujović dva puta tresao mrežu Budućnosti, dok je mrežu Cetinjana pogodio Srđan Radonjić.

Rudar je pred svojim navijačima upisao pobjedu u duelu sa Mornarom, koji je nakon 31. kola ostao na posljednjem mjestu na tabeli, zajedno sa ekipom Jedinstva. Pljevljaci su tri puta tresli mrežu gostiju preko Brnovića, Miroja Jovanovića i Igumanovića, dok je jedini pogodak za Barane postigao Luka Rotković.

Zeta je upisala ubjedljivu pobjedu na gostovanju Mogrenu i osvojila tri velika boda u borbi za opstanak u elitnom društvu crnogorskog fudbala. U pobjedi tima iz Golubovaca posebno se istakao Žarko Korać – napadač gostujućeg tima upisao je het-trik na današnjem susretu. Prvi pogodak a četvrti ukupno za Zetu postigao je Došljak. Jedini strijelac za Mogren bio je Nikola Vujović.

Grbalj je pred svojim navijačima bio ubjedljiv u odmjeravanju snaga sa Jedinstvom, koje se bori za opstanak u Telekom 1. CFL. Grbalj je na samom startu susreta imao priliku da dođe do prednosti ali Merdović nije uspio da iskoristi najstrožiju kaznu. Bjelopoljci pretrpjeli ubjedljiv poraz i pored vođstva do kojeg su došli golom Petrovića u 31. minutu. Tim iz Radanovića do izjednačenja je došao pet minuta kasnije pogotkom Ašćerića, koji je nakon sedam minuta igre u nastavku postigao drugi pogodak za svoj tim. Do kraja susreta u listu strijelaca upisali su se Miloš Đalac i Lazar Martinović.

Duel Mladosti i Petrovca završen je bez pobjednika rezultatom 1:1. Domaćin je došao do prednosti u 19. minutu pogotkom Tomća sa bijele tačke. Gosti su izjednačili u trećem minutu nastavka preko Jablana.

Rezultati
Budućnost – Lovćen prekid pri rezultatu 1:2
Čelik – Sutjeska 1:0
Videkanić 7'
Rudar – Mornar 3:1
Brnović 14', Jovanović 22', Igumanović 58' – Rotković 51'
Grbalj – Jedinstvo 4:1
Ašćerić 36', 52', Đalac 75', Martinović 80' – Petrović 31'
Mladost – Petrovac 1:1
Tomić (p) 19' – Jablan 48'
Mogren – Zeta 1:4
Vujović 74' – Došljak 8', Korać 51', 58', 87'