Fudbaleri Mladosti osvojili su trofej namijenjen pobjedniku Kupa u kadetskoj konkurenciji pošto su u današnjem finlu savladali Igalo rezultatom 2:0. Meč odigran na Trening kampu Fudbalskog saveza Crne Gore riješen je u durom poluvremenu golovima Kilibarde i Raičevića.

Kadeti Mladosti potpuno zasluženo su osvojili trofej – izabranici Dušana Globarevića dominirali su u svim segmentima igre i pored dva postignuta pogotka propustili da realizuju nekoliko izglednih prilika. Igalo je pariralo u prvom dijelu susreta i u nekoliko navrata, zahvaljujući prodorima Draga Bumbara pokušali da ugroze gol protivnika.

Serija prilika počela je u desetom minutu udarcem Šabotića sa dvadesetak metara koji je Bjelica odičnom intervencijom uspio da odbije u korner. Nekoliko minuta kasnije golman Igala istakao se novom intervencijom – Jovićević je tukao glavom sa sedam metara a Bjelica novom paradom spriječio siguran pogodak.

U 25. minutu viđen je najljepši potez na utakmici – Mujović je dugom loptom u kaznenom prostoru gostiju pronašao Đokića koji je uhvatio sjajan volej i natjerao Bjelicu da još jednom spašava mrežu Igala.

Mladost je i u nastavku susreta nastavila sa napadima ka golu protivnika koji su rezultirali pogotkom Kilibarde u 48. minutu - napadač tima sa Starog aerodroma je nakon akcije Đokića iz drugog pokušaja uspio da pošalje loptu iza leđa odličnog golimana Bjelice.

Mladost je do drugog pogotka došla u 66. minutu nakon solo akcije i odličnog udarca rezerviste Raičevića.

Trijumf izabranika Dušana Globarevića mogao je biti i ubjedljiviji ali su Šaboti i Kilibarda propustili priliku da se upiš u strijelce.


Mladost – Igalo 2:0

Podgorica – Trening kamp FSCG.
Gledalaca: oko 500.

Sudija: Dalibor Vujisić.

Strijelci
1:0 – Kilibarda 48'
2:0 – Raičević 66'

Žuti kartoni
Balša Boričić, Nikola Bulatović, Milić Globarević – Mladost
Drago Bumbar, Boban Đorđević – Igalo

Mladost: Stefan Radojević, Lazar Đokić, Predrag Vuletić, Nikola Bulatović (od 77. Mojaš Baošić), Danijel Drobnjak, Nikola Jovićević, Milić Globarević (od 66. Damjan Brajović), Balša Boričić (od 77. Ivan Vasović), Aldin Šabotić (od 74. Stefan Jovović), Đorđe Mujović, Lazar Kilibarda (od 56. Igor Raičević).

Igalo: David Bjelica (od 80'+ Uroš Vukašinović), Stefan Vujinović (od 51. Savo Perišić), Miloš Ivanović, Momčilo Rašo, Nenad Perišić, Stefan Morović, Milovan Ilić (od 43. Dejan Vujović), Jovan Radović (od 80'+ Božidar Krivokapić), Drago Bumbar, Boban Đorđević, Bojan Bigović (od 65. Stevan Maslovar).