Ženska kadetska reprezentacija Crne Gore savladala je danas u Turnovu odgovarajuću selekciju Bugarske nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca - 6:5. Regularni tok utakmice završen je bez pobjednika - 3:3.

Izabranice Zdravka Jaukovića su silovito započele susret, pa su nakon nepunih četvrt časa igre već imale dva gola prednosti - u sedmom minutu pogodila je Bojat, a pet minuta kasnije u listu strijelaca se upisala i Božić. Bugarska je uspjela da se vrati u igru golom Popadinove u 35. minutu, ali kada je u 56. minutu Martina Pavićević vratila dva gola prednosti Crnogorkama činilo se da pobjeda ne može izostati.

Ipak, nepun minut kasnije Popadinova je nakon loše procjene naše odbrane svojim drugim golom vratila rezultatsku neizvjesnost, a Bugarke su taj zamajac iskoristile da dva minuta prije kraja regularnog toka stignu do izjednačenja. To je značilo da će pobjednika i drugi meč za redom odlučiti penali, ali za razliku od duela sa Makedonijom, naša selekcija je ovog puta imala više koncentracije.

- Moramo biti zadovoljni jer smo odigrali još jednu dobru utakmicu. Uslovi za igru su danas bili veoma teški, pa je sudija zbog velike vrućine po jednom prekinuo oba poluvremena da bi se igračice osvježile. Dva puta smo imali po dva gola prednosti, ali smo naivno dozvolili protivniku da se, praktično bez akcije, vrati u meč pri rezultatu 3:1. Na kraju smo ipak uspjeli da slavimo nakon penala. Igrali smo veoma borbeno, agresivno i ispunili gotovo sve što smo se dogodili. Sada imamo dan i po odmora do utakmice sa Bosnom i Hercegovinom da pripremimo ekipu za posljednji izazov na turniru - rekao je naš trener Zdravko Jauković, koji vodi selekciju u odsustvu selektora Zorana Mijovića.

Posljednju utakmicu na razvojnom turniru Uefe naša selekcija će odigrati u petak 17. maja protiv reprezentacije Bosne i Hercegovine koja je danas poražena od Makedonije sa 1:0. Domaćin utakmice ponovo će biti stadion "Kukuš", a utakmica će početi u 11 časova.



Crna Gora - Bugarska 3:3 (2:0) - penali 6:5

Stadion "Kukuš", Turnov
Gledalaca: 50

Sudija: Barbara Bolenberger (Austrija)

Strijelci
1:0 - Tamara Bojan 7'
2:0 - Helena Božić 12'
2:1 - Evdokija Popadinova 35'
3:1 - Martina Pavićević 56'
3:2 - Evdokija Popadinova 57'
3:3 - Zvezdelina Georgijeva 78'

Crna Gora: Zorana Krkić, Dijana Miljanić, Tina Begović (od 65. Milica Drljević), Nikolina Mićunović, Maja Mićunović, Ana Trutić, Tamara Bojat, Marija Knežević (od 75. Milica Pavićević), Helena Božić, Nina Vujičić, Martina Pavićević. Selektor: Zdravko Jauković.

Bugarska: Lora Dimitrova, Greta Damjanova, Viktorija Mitova, Zvezdelina Georgijeva, Ilijana Bandeva, Stefka Petkova, Kalina Georgijeva, Asija Angelova, Kristin Kačulska, Vili Karadakova, Evdokija Popadinova. Igrale još: Zlatomira Ilijeva, Ivet Vasileva, Burčin Halil, Milena Andreeva, Lora Petrova. Selektor: Stanislava Cekova.



Rezultati

Prvo kolo: Makedonija - Crna Gora 1:1 (p. 4:2), Bugarska - Bosna i Hercegovina 1:3.
Drugo kolo: Bosna i Hercegovina - Makedonija 0:1, Crna Gora - Bugarska 3:3 (p. 6:5)

Tabela
1. Makedonija 2 1-1-0 2:1 4
2. Bosna i Hercegovina
2 1-0-1 3:2 3
3. Crna Gora 2 0-2-0 4:4 2
4. Bugarska 2 0-1-1 3:6 1