U reprizi finala iz prethodne sezone, Sutjeska i Jedinstvo će se sjutra ponovo boriti za trofej pobjednika Kupa Crne Gore za omladince. Finalna utakmica biće odigrana na glavnom terenu Trening kampa FSCG u Podgorici, sa početkom u 18.30 časova.

Sutjeska je prošle godine u finalu slavila sa 1:0, a sudeći po rezultatima koje su ostvarili ove sezone u ligaškom takmičenju Nikšićani će i sjutra preuzeti ulogu favorita za osvajanje trofeja. Tim Žarka Draškovića drži treće mjesto na tabeli Omladinske lige, a ove sezone je dobio čak 20 od 30 prvenstvenih utakmica.

- Očekivanja od finalne utakmice su uvijek ista – da iz meča izađemo kao pobjednici. Pobijedili smo Jedinstvo prošle godine, a pobijedili smo ih i u prošlom kolu Omladinske lige i to sa 4:1. To ne znači da će biti lako. Kup je nepredvidljivo takmičenje i nezahvalno je davati bilo kakve prognoze. Van stroja je samo kapiten Višnjić, ali i pored toga imamo kvalitet da ponovo podignemo ovaj trofej – smatra trener Sutjeske Žarko Drašković.

Zimska pauza prijala je fudbalerima Jedinstva koji su u proljećnom dijelu dobili čak osam od 12 odigranih utakmica, uz dva remija i dva poraza. Ono što može uticati na raspoloženje je upravo težak poraz u posljednjem kolu od sjutrašnjeg rivala. Trener Bjelopoljaca Enes Kolić, međutim, smatra da to neće ostaviti traga na njegovu ekipu.

- Mi ćemo sigurno igrati na pobjedu. Jedinstvo u posljednjih 25 godina nije osvojilo trofej u ovoj konkurenciji i ne želimo da propustimo ovu šansu, drugu godinu za redom. Imamo manjih problema sa povredama, ali sam siguran da ćemo kroz kvalitetnu i fer igru naći put do pobjede. Sa protivnikom se znamo „u dušu“ i na terenu neće biti nikakvih iznenađenja. Optimista sam, nadam se pobjedi – rekao je trener Jedinstva Enes Kolić.

Finalnu utakmicu sudiće Marko Ćupić, kojem će asistirati Miloš Pejaković i Nenad Živković. Delegat utakmice je Predrag Pajović.