Finale Kupa Crne Gore u konkurenciji kadetskih ekipa, za koje nastupaju igrači rođeni 1996. godine i mlađi, u kojem se sastaju Mladost i Igalo odigraće se u srijedu, 15.05.2012. godine na glavnom terenu Trening kampa FSCG u Podgorici.

Ulogu favorita u finalu, koje će početi u 18.30 časova, imaće ekipa Mladosti koja je čitave sezone igrala odlično. Podgoričani drže treće mjesto na tabeli Kadetske lige, pa će finalna utakmica biti sjajna prilika za ovu talentovanu generaciju da odličnu sezonu krunišu trofejom. Ekipu Mladosti će voditi Duško Globarević, koji odnedavno obavlja funkciju šefa stručnog štaba seniorskog tima Mladosti.

- Zbog obaveza prema prvom timu, četiri kola nisam bio u prilici da radim sa djecom, ali smo od juče počeli da se pripremamo za finalni meč. Očekujem da će Mladost nakon dužeg perioda vratiti jedan vrijedan trofej u klupske vitrine. Mislim da su ova djeca spremna i za još veće podvige o čemu svjedoče i rezultati – tek nedavno smo ispali iz trke za prvo mjesto u Kadetskoj ligi, ali smo spremni da damo maksimum i osvojimo ovaj pehar – rekao je trener Mladosti Duško Globarević.

Igalo, s druge strane, nije blistalo ove sezone u Kadetskoj ligi. Razlog za to je što su najbolji igrači iz ove generacije već priključeni seniorskom timu ovog kluba, pa su rijetko igrali sa svojim vršnjacima koji su na 28 utakmica ostvarili samo osam pobjeda. Ipak, u finalnoj utakmici tim sa Solile će moći da računa na najjači sastav.

- Mi smo ove sezone pet igrača iz kadetskog tima priključili seniorima što se pokazalo kao dobar potez jer su ovi talentovani momci već odigrali dosta utakmica za prvi tim. S druge strane, ispaštali su kadeti zbog čega su izostali rezultati u ovoj konkurenciji. Što se tiče finala, za taj meč ćemo igrati u najjačem sastavu – u timu će biti Rašo, Bigović, Đorđević i Radović, a brine nas samo lakša povreda Morovića. Mladost smo dobro upoznali, radi se o ekipi koja igra dobro u kontinuitetu, i kada dobija i kada gubi. Naš protivnik voli da se nadigrava, pa vjerujem da će utakmica biti veoma otvorena i da će publika imati šta da vidi – rekao je Petar Gušić, šef struke Igala.

Finalnu utakmicu sudiće Dalibor Vujisić, a asistiraće mu Uroš Rašović i Ivan Klačar. Meč će početi u 18.30 časova. Ulaz je slobodan.