Fudbaleri Budućnosti savladali su Čelik pred svojim navijačima u 30. kolu Telekom 1. CFL i makar na noć prišli na četiri boda zaostatka u odnosu na Sutjesku, koja u nedjelju dočekuje Rudar. Mornar je pred svojim navijačima ubjedljivo savladao Grbalj, dok je Lovćen na Obilića poljani bio bolji od Zete. Pobjednika nije bilo u duelima Petrovca i Mogrena, kao ni u odmjeravanju snaga između Jedinstva i Mladosti.

Budućnost je pred svojim navijačima napravila finu uvertiru pred finale Kupa u kojem će odmjeriti snage sa današnjim rivalom, ekipom Čelika. „Plavo-bijeli“ su uspjeli da meč u kojem nije viđen veliki broj prilika riješe u svoju korist maestralnim udarcem rezerviste Flavija. Brazilac je u 69. minutu silovitom dijagonalom sa 20-metara pogodio lijevi gornji ugao protivničkog gola. Sa tri boda osvojena u duelu sa Nikšićanima četa Radisava Dragićevića prišla je na četiri boda zaostatka u odnosu na lidera šampionata, ekipu Sutjeske, koja u nedjelju dočekuje Rudar.

Najviše pogodaka na današnjim susretima, ukupno pet viđeno je na Obilića poljani, gdje su snage odmjerili Lovćen i Zeta. Bodovi ostaju na Cetinju pošto se mreža Golubovčana tresla tri puta. Dvostruki strijelac bio je Goran Vujović dok je mrežu protivnika jednom zatresao Marković. Pogotke za goste postigli su Orlandić i Burzanović.

Najubjedljiviju pobjedu upisali su fudbaleri Mornara – fenjeraš je sa tri gola u mreži iz Bara ispratio ekipu Grblja. Dvostruki strijelac u veoma važnom trijumfu Barana bio je Luka Rotković, dok je treći pogodak djelo Danila Ćulafića.

Petrovac i Mogren podijelili su bodove, baš kao i Jedinstvo i Mladost. Duel odigran na Trening kampu FSCG završen je rezultatom 2:2, dok je meč u Bijelom Polju okončan sa 1:1.

U posljednjem meču 30. kola koji se igra u nedjelju, 12. maja sa početkom u 16.00 časova uz direktan televizijski prenos sastaju se Sutjeska i Rudar.

Rezultati
Budućnost – Čelik 1:0
Flavio 69'
Lovćen – Zeta 3:2
Marković 33', Vujović 40', 73' – Orlandić 57', Burzanović 90'+
Mornar – Grbalj 3:0
Rotković 16', 44', Ćulafić 69'
Jedinstvo – Mladost 1:1
Kalezić 39' – Seratlić 55'
Petrovac – Mogren 2:2
Muhović 74', Leverda 81' – Đurović (p) 28', Đoković 69'
Nedjelja
Sutjeska – Rudar 16.00h