Omladinska reprezentacija Crne Gore poražena je rezultatom 1:0 u prijateljskom meču sa selekcijom Italije.

Naši omladinci su u duelu sa „azurima“ ostavili dobar utisak iako nisu uspjeli da meč odgiran u Kastel di Sangru završe makar remijem. Meč sa izuzetno jakom selekcijom sastavljenom od igrača koji nastupaju za Juventus, Milan, Inter, Lacio i ostale velikane sa Apenina poslužio je selektoru Miljenoviću kao provjera mogućnosti i trenutne forme njegovih izabranika.

„Sokolići“ su bolje odigrali drugo poluvrijeme u kojem su bili ravnopravan rival domaćinu po posjedu lopte i broju prilika pred protivničkim golom. Međutim, to nije bilo dovoljno pošto su Italijani na samom startu iskoristili grešku našeg veznog reda i postigli jedini pogodak na meču.

Pas Pepića na sredini terena u petom minutu presjekao je Joti i poslao loptu u prostor za Lombardija koji se našao sam pred Kordićem i rutinskim udarcem pogodio mrežu našeg gola.

Na sljedeću priliku čekalo se sve do sredine nastavka – Patanja je odlično prošao po lijevoj strani, izbacio iz igre Boškovića i na sedam metara od gola pronašao Lombardija koji je glavom tukao preko prečke.

Naši omladinci odgovorili su nekoliko minuta kasnije preko Kažića koji je sa ivice kaznenog prostora poslao loptu pored lijeve stative protivničkog gola.

- Na samom početku posle loše odigranog pasa na sredini terena Italijani su napravili kontranapad i postigli gol, što je negativno utaicalo na igrače, pa su u prvom poluvremenu Italijani bili bolji i imali veći posjed lopte iz kojeg nisu uspjeli da stvore ozbiljnije šanse. U drugom dijelu odigrali smo puno bolje, uspostavili terensku inicijativu pa se igra većinom odvijala na sredini terena, sa po jednom prilikom pred oba gola. U svakom slučaju, još jedna odlična provjera proitiv kvalitetne reprezentacije Italije. I na ovoj utakmici svih 17 igrača su dobili šansu i priliku da pokažu trenutnu formu i kvalitet, rekao je selektor Miljenović.


Italija – Crna Gora 1:0

Kastel di Sangro – Stadion Komunale.
Gledalaca: 300.

Sudija: Fabio Delaritiprete (Italija)

Strijelac
1:0 – Lombardi 5'

Žuti kartoni
Jovan Baošić, Idriz Toskić – Crna Gora

Italija: Leonardo Ćiti (Vladimiro Falkone), Mikele Soma, Antonio Bareka (Filipo Kosta), Franćesko Salendria (Mario Pićinoki), Davide Montelone (Đakomo Lukarini), Luka Joti (Mikaele Kortinovis), Eduardo Ćeria (Kristijan Tavanti), Eros Kasteleto (Alesandro Kanataro), Davide Voltan (Andrea Patanja), Luka Kreko (Nikolo Faci), Kristijano Lombardi (Etore Gloci).

Crna Gora: Marko Kordić, Jovan Bošković, Jovan Baošić, Danilo Šarkić, Ilija Tučević (Andrija Vukčević), Mirnes Pepić, Idriz Toskić (Stefan Nedović), Marko Janković (Miloš Milović), Žarko Grbović (Jovan Čađenović), Lazar Lalošević (Boris Cmiljanić), Vladan Karadžić (Marko Kažić).