Fudbaleri Budućnosti savladali su Rudar rezultatom 4:3 u posljednjem meču 29. kola Telekom 1. CFL. Sa tri osvojena boda u Pljevljima, izabranici Radisava Dragićevića smanjili su zaostatak za liderom šampionata, ekipom Sutjeske na sedam bodova.

Kiša golova na Gradskom stadionu u Pljevljima počela je u 14. minutu kada je Nenad Stojanović savladao Agovića. „Plavo-bijeli“ su izjednačili pogotkom Stefana Mugoše sa bijele tačke u 27. minutu susreta. Prethodno je Ermin Alić u kaznenom prostoru nepropisno zaustavio Borisa Cmiljanića.

Izabranici Radisava Dragićevića su do poluvremena uspjeli da u potpunosti preokrenu rezultat. Šest minuta nakon izjednačujućeg pogotka mrežu domaćina zatresao je Raičković – vezista Budućnosti je u namjeri da centrira uspio da prevari protivničkog golmana i pogodi metu.

Budućnost je nakon 17. minuta igre u nastavku došla do dva gola prednosti. Stefan Mugoša je na maestralan način izvero slobobodan udarac sa 20-tak metara i ostavio golmana domaćih bez šanse da sačuva svoju mrežu.

Samo tri minuta kasnije Rudar je smanjio prednost novim pogotkom Stojanovića. Napadač tima iz Pljevalja našao se na deset metara od gola Budućnosti, prihvatio loptu na grudi i iz voleja pogodio lijevi ugao Agovićevog gola. U 70. minutu izabranici Nikole Rakojevića došli su do izjednačenja – Nerić se odlično snašao u šesnaestercu protivnika, lažnjkakom izbacio Agovića a zatim plasirao loptu u nebranjenu mrežu.

Pitanje pobjednika odlučio je Marko Vukčević u 75. minutu susreta – vezsta „plavo-bijelih“ iskoristio je odlično dodvanje Nikača, rutinski poslao loptu iza leđa Lakićevića i obezbijedio svom timu tri boda.

Rezultati
Rudar – Budućnost 3:4
Stojanović 14', 65', Nerič 70' – Mugoša (p) 27, 62', Raičković 33', M. Vukčević 75'
Subota
Grbalj – Sutjeska 1:1
Čelik – Lovćen 1:3
Mladost – Mornar 3:3
Mogren – Jedinstvo 1:0
Zeta – Petrovac 2:2