Lider Telekom 1.CFL, ekipa Sutjeske treće kolo za redom ne zna za pobjedu - Nikšićani su remizirali u Radanovićima sa odličnom ekipom Grblja i omogućili najbližem pratiocu, ekipi Budućnosti, da smanji zaostatak na sedam bodova. Da bi se vratili u borbu za titulu, međutim, Podgoričani moraju slaviti na teškom gostovanju Rudaru u Pljevljima.

Sutjeska je prva došla do gola na stadionu "Donja Sutvara" u 12. minutu preko Isidorovića, ali je Grbalj još jednom pokazao koliko je nezgodan za ekipe sa vrha i zasluženo izjednačio golom Ašćerića u 55. minutu. Sutjeska je tako nastavila seriju bez pobjede koja traće tri kola, ali je makar prekinula crni niz od dva vezana poraza.

Zahuktala se i borba za opstanak gdje se čak sedam ekipa bori da izbjegne ispadanje i baraž za opstanak. Najveći korak naprijed napravio je Mogren koji je golom Đurovića iz penala u petom minutu sudijske nadoknade savladao Jedinstvo pobjegao šest bodova iznad opasne zone u kojoj je ostao njegov današnji rival.

Lovćen je nastavio seriju sjajnih rezultata u Nikšiću i pobjedom nad Čelikom od 3:1 pobjegao sa dna tabele. Cetinjani su poveli već u trećem minutu preko Halilovića, da bi u 39. Dubljević nesrećnim autogolom popravio prednost protivnika. Nikšićani su uspjeli da se vrate u meč golom Račića u 55. minutu, ali je sve dileme o pobjedniku otklonio Đurišić desetak minua prije kraja utakmice.

Cetinjani su tako preskočili Mornar, koji je u gostima remizirao protiv ekipe Mladosti. Podgoričani su dva puta vodili pred svojim navijačima, ali su na kraju morali da spašavaju bod - na dva gola Šćepanovića odgovorio je Ćulafić istovjetnim učinkom, da bi Ivanović u 68. minutu doveo Barane na domak trijumfa. Ipak, da ne bude tako pobrinuo se Tomić koji je golom u 80. minutu omogućio svom timu da u posljednja četiri prvenstvena kola uđe sa opipljivijom prednosti u odnosu na ekipe iz opasne zone.

Za razliku od Mladosti, Zeti gori pod nogama - dva gola Koraća nisu bila dovoljna Golubovčanima da sruše Petrovac na "Trešnjici" - remi gostima donijeli su Vujačić i Vuković - pa sada imaju samo bod više od desetog jedinstva, a tek tri više od posljednjeg Mornara.



Rezultati

 

Čelik - Lovćen 1:3
Račić 55' - Halilović 3', Dubljević 39' (ag), Đurišić 79'

Grbalj - Sutjeska 1:1
Ašćerić 55' - Isidorović 12'

Mladost - Mornar 3:3
Šćepanović 14',50', Tomić 80' - Ćulafić 47',61', Ivanović 68'

Mogren - Jedinstvo 1:0
Đurović 90+5' (p)

Zeta - Petrovac 2:2
Korać 16',23' - Vujačić 38', Vuković 61'

Sjutra

Rudar - Budućnost (16.00, TV prenos)