Kadetska reprezentacija Crne Gore igrala je neriješeno bez pogodaka sa selekcijom Norveške u premijernom meču memorijalnog turnira „Trofej Nereo Roko“.

„Sokolići“ su u izuzetnom borbenom meču bili bliži pobjedi, ali je nedostajalo koncentracije u završnici da se današnji meč završiu pobjedom našeg tima.

Izabranici Borisa Ljutice u prvom dijelu su preko Burzanovića popustili najbolju priliku da dođu do prednosti. Vezista našeg tima našao se u izglednoj prilici, uputio udarac nakon kojeg je lopta završila pored stative gola koji je čuvao Kjetli.

Nastavak je donio po jednu dobru priliku pred oba gola. Prvi su zaprijetili Norvežani sredinom nastavka – nakon kornera u gužvi ispreg našeg gola do lopte je došao Ajer ali je lopta nakon njegovog udarca završila pored gola. U samom finišu susreta Burzanović je dobro izveo slobodan udarac sa 18 metara ali je protivnički golman uspio da sačuvao svoju mrežu.

Nakon meča selektor Ljutica istakao je da je viđena dobra fudbalska predstava u današnjem susretu.

- Borbena i dobra utakica sa puno duela, puno trčanja i promašenih prilika. Posjed lopte je bio na našoj strani, ali nismo bili mirni u završnom pasu i mnogo smo žurili u izglednim situacijama. Odlične šanse u prvom poluvremenu Burzanovića i Camaja, u drugom odlična suituacija za Burzanovića u poslednjem minutu sa linije kaznenog prostora nisu materijalizovane dok je protivnim imao po jednu u prvom i drugom poluvremenu. Danas nismo mogli da računamo na prehlađenog Boričića ali se nadamo da će se oporaviti do sjutra kao i igrače koji su danas imali veliku minutažu jer će sjutrašnji duel odlučitvati o prvaku grupe, rekao je selektor Ljutica.

U drugom meču prvog kola grupe B, Hrvatska je pobijedila Kanadu rezultatom 3:0

U narednom kolu koje je na programu sjutra, naši kadeti odmjeriće snage sa vršnjacima iz Hrvatske. Meč koji se igra u Arnoldštajnu počinje u 15.30 časova.


Crna Gora – Norveška 0:0

Hermagor – Gradski stadion.

Crna Gora: Milisav Vuksanović, Stefan Knežević, Božidar Đukić, Blagoje Đurković, Driton Camaj (Danilo Marković), Marko Burzanović, Nikola Vujnović, Nikola Popović (Petar Šušić), Bojan Magud (Miomir Đuričković), Oliver Šarkić, Stefan Vukčević (Zoran Petrović).

Norveška: Kristijan Kjetli, Henrik Bredeli, Joakim Bastad, Aneten Kanagaten, Petrik Braten, Džo Houfeter, Kristofer Ajer, Brahus Habib, Andres Hoven (Markus Skendih), Markus Mire, Garib Osman (Tomas Gan).