Prvoplasirane ekipe na tabeli Telekom 1. CFL, Stujeska i Budućnost, poraženi su u mečevima 28. kola. Čelik i Rudar su podijelili bodove, baš kao i Jedinstvo i Zeta. Lovćen je pred svojim navijačima poražen od Petrovca i ponovo se vratio na posljednju pozciju na tabeli.

Drugo kolo zaredom fudbaleri Sutjeske nisu uspjeli da osvoje bodove. Nikšićani su nakon kiksa u Budvi, ovog puta pred svojim navijačima poraženi od ekipe Mladosti rezultatom 3:2. Trijumfom u Nikšiću tim sa Starog aerodroma napravio je veliki korak i udaljio se od opasne zone. Gosti su do prednosti došli pogotkom bivšeg napadača Sutjeske Boža Markovića u sudijskoj nadoknadi vremena u prvom dijelu susreta. Nakon četiri minuta igre u nastavku Mladost je duplirala prednost preko Pavićevića, da bi Ognjanović u 71. minutu zatresao sopstvenu mrežu. Lider šampionata je do kraja susreta uspio da smanji prednost gostiju golovima Ćukovića i Karadžića.

Ubjedljivu pobjedu u gostima upisali su i fudbaleri Grblja, koji su na stadionu pod Goricom spriječili Budućnost da priđe na šest bodova lideru šampionata. Izabranici Aleksandra Nedovića furioznom igrom u prvom dijelu susreta došli su do tri gola prednosti – mrežu „plavo-bijelih“ tresli su Đalac, Glavan i Ašćerić. Nakon tri minuta igre u nastavku tim iz Radanovića je pogotkom Martinovića sa bijele tačke došao do četvrtog pogotka da bi samo minut kasnije Mugoša smanjio zaostatak svog tima. Sa tri boda osvojena pod Goricom tim iz Radanovića došao je na četrvrtu poziciju na tabeli, koja vodi u kvalifikacije za Evropa ligu.

Neuspjeh Budućnosti u duelu sa Grbljem nije uspio da iskoristi Čelik i preuzme drugu poziciju od „plavo-bijelih“. „Metalurzi“ su osvojili samo jedan bod u odmjeravanju snaga pred svojim navijačima sa ekipom Rudara. Ivanović je donio prednost Nikšićanima u 37. minutu susreta da bi Igumanović sedam minuta prije kraja postavio konačan rezultat.

Podjela bodova viđena je i u Bijelom Polju gdje su snage domjerili Jedinstvo i Zeta. Domaćin je u 58. minutu preko Raičevića došao do prednosti koja je trajala samo tri minuta. Izjednačenje gostima iz Golubovaca donio je Kukuličić.

Lovćen je poražen pred svojim navijačima u duelu sa Petrovcem. Cetinjani nisu uspjeli da odgovore Mornaru, koji je u utorak u premijernom meču 28. kola savlado Mogren. Petrovčani su na Obilića poljani slavili pogotkom Muhovića u 13. minutu susreta.

Rezultati
Sutjeska – Mladost 2:3
Ćuković 75', Karadžič 87' – Marković 45'+, Pavićević 49', Ognjanović (a.g.) 71'
Budućnost – Grbalj 1:4
Đalac 16', Glavan 24', Ašćerić 28', Martinović (p) 48' – Mugoša 49'
Lovćen – Petrovac 0:1
Muhović 13'
Čelik – Rudar 1:1
Ivanović 37' – Igumanović 83'
Jedinstvo – Zeta 1:1
Raičević 56' – Kukuličić 59'
Utorak
Mornar – Mogren 2:1