Razlika između Sutjeske i Budućnosti nakon odigranog 27. kola Telekom 1. CFL lige ponovo je devet bodova.

Nikšićani su poraženi na gostovanju Mogrenu, dok je Budućnost savladala Mladost u gostima. Čelik je slavio pobjedu na gostovanju Grblju, kao i Lovćen koji je u Pljeviljima bio bolji od Rudara. Petrovac je upisao minimalnu pobjedu u duelu sa Jedinstvom, dok su Zeta i Mornar odigrali meč bez pogodaka.

Fudbaleri Sutjeske prekunuli su seriju pobjeda na gostovanju u Budvi. Nakon što su u prethodnom kolu uzeli mjeru drugoplasiranoj Budućnosti, izabranici Branislava Milačića pronašli su recept za pobjedu u duelu sa liderom šampionata. Nikšićani su odlično počeli meč i već na samom startu činilo se da će Radojičićeva četa upisati nova tri boda – Karadžić je u šestom minutu zatresao mrežu domaćina. Budvani su znali da odgovore i sa dva pogotka Đokovića preokrenu rezultat već do odlaska na odmor. Đurović je u 75. minutu povećao prednost svog tima pogotkom sa bijele tačke, da bi se u sudijskoj nadoknadi vremena Karadžić po drugi put upisao u strijelce za konačnih 3:2 u korist Mogrena.

Budućnost je na Starom aerodromu slavila pobjedu u gradskom derbiju i smanjila zaostatak za Sutjeskom na devet bodova. „Plavo-bijeli“ su još jednom, nakon pobjede u Kupu Crne Gore, pronašli način da savladaju gradskog rivala. Izabranici Radisava Dragićevića došli su do prednosti u 40. minutu pogotkom Adimra Adrovića. Domaćin je odgovorio u nastavku i u 59. minutu stigao do izjednačenje pogotkom Marka Šćepanovića sa bijele tačke. U samom finišu susreta Marko Vukčević je pronašao način da zatrese mrežu Mladosti i donese velika tri boda svom timu.

Fudbaleri Čelika usporili su ekipu Grblja na putu ka četvrtoj poziciji na tabeli koja vodi u kvalifikacije za Evropa ligu. Nikšićani su slavili pobjedu u Radanovićima, iako su na odmor otišli sa jednim golom zaostatka u odnosu na domaćina. U prvom dijelu susreta Pepić i Catević su pogodili za domaći tima, dok je Ivanović bio strijelac za goste. Zorić je u 56. minutu poravnao rezultat, da bi Račić četiri minuta prije kraja regularnog toka pogodio za pobjedu Čelika.

Pobjeda na gostovanju Rudaru omogućila je fudbalerima Lovćena da pobjegnu sa dna tabele i ulogu fenjeraša prepuste ekipi Mornara. Cetinjane su do pobjede u Pljevlima nosili Vujović i Đurišić, dok je jedini pogodak za domaćina postigao Miroje Jovanović.

Jedinstvo je na terenu Trening kampa FSCG upisalo minimalnu pobjedu u duelu sa Petrovcem. Jedini pogodak na meču postigao je Raičević u 69. minutu susreta.

Jedini susret koji je završen bez pobjedinka odigran je u Golubovcima gdje su snage odmjerili Zeta i Mogren.

Rezultati
Mogren – Sutjeska 3:2
Đoković 30', 45', Đurović (p) 75' – Karadžić 6', 90'+
Mladost – Budućnost 1:2
Šćepanović (p) 59' – Adrović 40', M. Vukčević 84'
Grbalj – Čelik 2:3
Carević 3', Pepić 22' – Ivanović 15', Zorić (p) 56', Račić 86'
Rudar – Lovćen 1:2
M. Jovanović 66' – Vujović 20', Đurišić 77'
Zeta – Mornar 0:0
Petrovac – Jedinstvo 0:1
Raičević 69'