Fudbaleri Sutjeske upisali su novu pobjedu u 26. kolu Telekom 1. CFL i povećali prednosti u odnosu na drugoplasiranu Budućnosti koja je pred svojim navijačima poražena od Mogrena. Lovćen je u derbiju začelja savladao Jedinstvo i sa nova tri boda se izjednačili sa ekipom Mornara. Barani su upisali remiju u komšijskom derbiju sa Petrovcem. Grbalj je u gostima savladao Rudar, dok je Čelik u premijernom meču kola bio bolji od Mladosti.

Sutjeska je napravila novi veliki korak u trci za šampionsku titulu, iskoristila novi kiks Budućnosti i odlijepila se na velikih plus 11 bodova prednosti u odnosu na „plavo-bijele“. Izabranici Dragana Radojičića slomili su otpor Zete tek u drugom poluvremenu susreta. Mrežu Golubovčana načeo je Darko Karadžić sa bijele tačke u 52. minutu da bi pobjedu Sutjeske ovjerio Vladimir Jovović u 76. minutu.

Budućnost nije uspjela da upiše pobjedu u trećem uzastopnom prvenstvenom kolu. Za razliku od prethodna dva kola u kojima su osvajali po bod, „plavo-bijeli“ su pred svojim navijačima poraženi u odmjeravanju sanga sa Mogrenom. Budućnost je tako sedam kola prije kraja šampionata dozvolila ekipi Sutjeske da dođe do ogromnih 12 bodova prednosti u borbi za šampionsku titulu. Izabranici Radisava Dragićevića odlično su počeli meč i došli do prednosti pogotkom Stefana Mugoša u četvrtom minutu, ali je minut prije odlaska na odmor Marko Đurović donio izjednačenje Budvanima. Konačan rezultat susreta postavio je bivši napadač Budućnosti Nikola Vujović u sudijskoj nadoknadi vremena.

Lovćen je u derbiju začelja savladao ekipu Jedinstva i sa nova tri boda Cetinjani su se poravnali na tabeli sa ekipom Mornara koja zauzima 11. poziciju. Izabranici Mojaša Radonjića po jednom su tresli mrežu protivnika u oba poluvremena. U prvom dijelu susreta strijelac je bio Đurišić, dok je mrežu Bjelopoljaca u nastavku pogodio Petrović.

Fudbalei Mornara osvojili su samo bodu u komšijskom derbiju sa ekipom Petrovca. Barane do kraja prvenstva očekuje velika borba za očuvanje prvoligaškog statusa sa Lovćenom i Jedinstvom. Petrovac je bio bliži pobjedi u današnjem susretu – gosti su došli do prednosti u 61. minutu preko Muhovića da bi bod domaćinu pet minuta prije kraja susreta donio Krstović.

Fudbaleri Grblja osvojila su tri boda na gostovanju Rudaru direktnom rivalu za osvajanje četvrtog mjesta koje vodi u kvalifikacije za Evropa ligu. Najzaslužniji za novu pobjedu tima iz Radanovića bio je Dejan Pepić koji je postigao oba pogotka za svoj tim.

U premijernom meču kola Čelik je minimalnim rezultatom savladao ekipu Mladosti. Pogodak vrijedan tri boda za „metalurge“ postigao je Račić u 48. minutu susreta.

Rezultati
Čelik – Mladost 1:0
Račić 48'
Sutjeska – Zeta 2:0
D. Karadžić (p) 52', Jovović 76'
Rudar – Grbalj 0:2
Pepić 67', 86'
Lovćen – Jedinstvo 2:0
Đurišić 23', Petrović 57'
Mornar – Petrovac 1:1
Krstović 85' - Muhović 61'
Budućnost – Mogren 1:2
Mugoša 4' – Đurović 44', Vujović 90'+