Budućnost i Čelik su iskoristili prednost domaćeg terena u revanš utakmicama polufinala Kupa Crne Gore i tako izborili plasman u veliko finale ovog takmičenja.

Aktuelni šampion je u gradskom derbiju opravdao ulogu favorita, ali je do pobjede nad čvrstom ekipom Mladosti dostao tek u finišu utakmice. Budućnost je povela u 10. minutu golom Nikača, na koji je odgovorio Sanibal Orahovac sa bijele tačke u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena. Otpor Mladosti slomio je drugi Orahovac, Adnan koji je donio novu prednost svom timu u 78. minutu da bi u posljednjim trenucima regularnog toka Adrović nakon odličnog šuta Mugoše i odbrane Marčelje otklonio sve dileme o tome ko će u finale. U posljednjim trenucima meča Išihara je samo uspio da ublaži poraz svog tima.

Budućnost je u gradskom derbiju savladala Mladost sa 3:2 što je, nakon remija na Starom aerodromu u prvoj utakmici, bilo dovoljno da nastavi borbu za trofej. Aktuelni šampion je poveo efektnim golom Nikača sa ivice šesnaesterca, ali je Mladost uspjela da izjednači golom Sanibala Orahovca iz penala u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena. Budućnost je terensku inicijativu u drugom poluvremenu uspjela da pretvori u novo vođstvo golom Adnana Orahovca u 78. minutu, nakon čega je Adrović u posljednjem minutu regularnog

Čelik je do drugog uzastopnog finala stigao zahvaljujući dva gola Darka Zorića. Mladi reprezentativac Crne Gore načeo je Grbalj sa bijele tačke u 50. minutu, da bi dvadeset minuta kasnije ugasio sve nade gostiju da mogu do izjednačenja. Kao je prvi duel u Radanovićima završen bez pobjednika, Nikšićani su zaslužili put u Podgoricu gdje će braniti trofej osvojen prošle godine.

Finalna utakmica Kupa Crne Gore igra se 22. maja na Gradskom stadionu pod Goricom sa početkom u 20.15 časova.



Rezultati

Budućnost - Mladost 3:2 - ukupno 4:3
Nikač 10', A.Orahovac 78', Adrović 90' - S.Orahovac 45+1', Išihara 90+3'

Čelik - Grbalj 2:0 - ukupno 2:0
Zorić 50',70'