Fudbaleri Sutjeske upisali su novu pobjedu u 25. kolu Telekom 1. CFL i povećali prednost u odnosu na drugoplasiranu Budućnost , koja je remizirala sa Zetom, na devet bodova.

Jedinstvo je u derbiju začelja savladalo Mornar, dok je Grbalj pred svojim navijačima bio bolji od Lovćena. Mladost je na Starom aerodromu bila bolja od Rudara, dok je Čelik slavio pobjedu na gostovanju Mogrenu.

Sutjeska je napravili novi veliki korak ka tituli šampiona. Nikšićani su na terenu Trening kampa FSCG kao gosti savladali ekipu Petrovca rezultatom 2:1 i iskoristili kiks najbližeg pratioca, ekipe Budućnosti, da steknu velikih devet bodova prednosti. Izabranici Dragana Radojičića već do odlaska na odmor su imali dva gola prednosti – oba puta mrežu Petrovčana zatresao je Darko Karadžić. Ipak, na samom startu drugog dijela Zvicer je smanjio prednost gostiju koji su do kraja susreta ipak uspjeli da sačuvaju prednost i osvoje sva tri boda.

Nakon remija u duelu sa Petrovcem fudbaleri Budućnosti nisu uspjeli da osvoje sva tri boda ni u duelu sa Zetom. Plavo-bijelli su na Trešnjici jurili sva tri boda kako bi zadržali korak u trci sa ekipom Sutjeske ali su na današnjem susretu mreže mirovale pa se Dragićevićeva četa iz Golubovaca vraća sa samo jednim osvojenim bodom. Aktuelni šampion će do kraja prvenstva imati veoma težak zadatak da anulira devet bodova prednosti koje ima prvoplasirana Sutjeska.

Mladost je u premijernom meču kolu odigranom od 14.00 časova savladala ekipu Rudara pred svojim navijačima. Mrežu ekipe iz Pljevalja načeo je Ermin Seratlić u 20. minutu susreta da bi u sedmom minutu nastavka Filip Mitrović postavio konačan rezultat.

Jedinstvo je u derbiju začelja pred svojim nvijačima savladalo ekipu Mornara rezultatom 2:1. Bjelopoljci su do pobjede došli nakon preokreta, pošto je Bogdanović donio prednost gostima već u 11. minutu susreta. Domaćin je izjednačio pogotkom Petrovića sa bijele tačke u 40. minutu, da bi pobjedu Jedinstva potpiosao Bojan Kalezić u 65. minutu susreta.

Najubjedljiviju pobjedu u 25. kolu upisao je Grbalj u odmjeravanju snaga sa Lovćenom. Dvostruki strijelac u pobjedi nad Cetinjanima bio je Ašćerić dok je treći pogodak za tim iz Radanovićima postigao Milojko.

Čelik je upisao minimalnu pobjedu na gostovanju Mogrenu. Pogodak vrijedan tri boda za „metalurge“ postigao je Aleksandar Dubljević u 70. minutu susreta.

Rezultati

Petrovac – Sutjeska 1:1

Zvicer 46' – D. Karadžić 11', 45'

Zeta – Budućnost 0:0


Mogren – Čelik 0:1

Dubljević 70'

Grbalj – Lovćen 3:0

Milojko 50', Ašćerić 62', 75'

Jedinstvo – Mornar 2:1

Petrović (p) 40', Kalezić 65' – Bogdanović 11'

Mladost – Rudar 2:0

Seratlić 20', Mitrović 52'