Kadetska reprezentacija Crne Gore poražena je nakon jedanaesteraca od selekcije Bosne i Hercegovine u finalu memorijalnog turnira „Josip-Škija Katalinski“. Susret je u regularnom toku završen rezultatom 1:1, dok su Bosanci u penal seriji slavili rezultatom 13:12.

Naši kadeti nisu uspjeli da krunišu pobjedom dobro izdanje u današnjem susretu i osvoje prvo mjesto na memorijalu koji se održava u Sarajevu.

Izabranici Borisa Ljutice odlično su ušli u meč pa su bolju igru i terensku inicijativu krunisali pogotkom u sedmom minutu susreta. Vujnović je odlično prošao po desnoj strani, odigrao povratnu loptu za Burzanovića koji se u prijemu oslobodio čuvara a zatim odličnim udarcem zatresao mrežu protivnika.

Bosanci su nakon pogotka naše selekcije krenuli agresivnije ka golu naše selekcije što je rezultiralo izjednačujućim pogotkom u 21. minutu susreta. Nakon prodora po lijevoj strani Kremenović je uputio odličan udarac koji je Vuksanović uspio da zaustavi ali je na odbijenu loptu natrčao Osmanović i poslao je iza leđa našeg golmana.

Mreže oba gola mirovale su do kraja susreta, pa se pristupilo izvođenju jedanaesteraca. Svi igrači, uključujući i oba golmana, bili su sigurni izvođači. Pitanje pobjednika riješeno je u 12. seriji kada je Mustendanagić pogodio metu, dok je Ćutahija zaustavio udarac Marka Burzanovića.

Selektor Ljutica je nakon susreta bio zadovoljan izdanjem njegovih izabranika u današnjem susretu.

- Odlična utakmica, pravo finale u kojem je pobijedio srećniji tim. Jako dobar odnos prema igri naših igrača. Dobro smo stajali na terenu i bili nadmoćniji u svim momentima igre. Otvorena utakmica sa obije strane donijela je dosta izgrađenih situacija pred oba gola. Posebno raduje odnos prema igri na današnjoj utakmici uoči predstojećih akcija. Iz akcije u akciju se vidi napredak i to je ono čemu smo težili u pripremama za kvalifikacija za kadetsko prvenstvo Evrope, rekao je sleketor Ljutica.


Bosna i Hercegovina – Crna Gora 1:1 (penali 13:12)

Sarajevo – Stadion Grbavica.
Gledalaca: oko 500.

Sudija: Emir Alečković (BiH).

Strijelci
0:1 – Marko Burzanović 7'
1:1 – Adnan Osmanović 21'

Bosna i Hercegovina: Emir Ćutahija, Darko Todorović, Arman Čorović, Amir Hadžiahmetović, Ismail Duraković, Aid Volić (Orhan Vojić), Adnan Osmanović (Luka Duršun), Vedad Gljiva, Vladimr Kremunović (Amer Gojak), Zinedin Mustendanagić, Sanin Lelić.

Crna Gora: Milisav Vuksanović, Miomir Đuričković (Balša Boričić), Božidar Đukić, Nikola Popović (Blagoje Đurković), Marko Burzanović, Nikola Vujnović, Miloš Raičević (Nemanja Tripković), Momčilo Rašo (Stefan Knežević), Stefan Vukčević, Bojan Magud (Vuk Orlandić), Zoran Petrović (Driton Camaj).