Na utakmicama 24. kola Telekom 1. CFL domaći timovi imali su daleko više uspjeha od gostujućih ekipa – pet mečeva završeno je pobjedama ekipa koje su igrale pred svojim navijačima, dok je duel Budućnosti i Petrovca završen bez pobjednika.

Sutjeska je u uvodnom meču kola, odigranom dva sata ranije od ostalih susreta, opravdala ulogu favorita i nakon preokreta upisala ubjedljivu pobjedu u duelu sa Jedinstvom. Lider šampionata četiri puta je tresao mrežu Bjelopoljaca i sa nova tri boda vratio sedam bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu Budućnost. Jedinstvo je došlo do prednosti preko Petrovića u 30. minutu ali su Nikšićani do odlaska na odmor preokrenuli rezultat golovima Isidorovića i Ćetkovića. U nastavku mrežu protivnika po jednom su zatresli Isidorović i Karadžić.

Fudbaleri Budućnosti ponovo su na minus sedam u odnosu na lidera šampioata, ekipu Sutjeske. Plavo-bijeli nisu uspjeli da pred svojim navijačima savladaju Petrovac, koji je u prethodnom kolu uspio da osvoji bod u duelu sa Sutjeskom. Izabranicii Radisava Dragićevića su došlo do prednosti pogotkom Adrovića sa bijele tačke u 37. minutu imali su tri boda u džepu sve do 76. minuta kada je Mrvaljević udarcem glavom matirao Ljuljanovića i postavio konačan rezultat susreta.

Čelik je u pravoj goleadi savladao ekipu Zete rezultatom 4:3. Metalurzi su do pobjede došli u sudijskoj nadoknadi vremena drugim pogotkom Darka Zorića – mladi vezista Čelika oba puta mrežu protivnika tresao je uracim sa bijele tačke.

Ubjedljivu pobjedu slavili su i fudbaleri Grblja koji su rezultatom 4:1 savladali Mladost. Izabranici Aleksandra Nedovića riješili su pitanje pobjednika već u prvom dijelu susreta kada su postigli sva četiri pogotka. Mrežu gostiju načeo je Bogdanović, zatim je dva puta pogodio Đalac da bi se u sudijskoj nadoknadi vremena u prvom poluvremenu u strijelce upisao Vuković. Jedini pogodak za Mladost postigao je Kalezić u 77. minutu susreta.

Pet pogodaka viđeno je u Pljevljima gdje je domaći Rudar upisao pobjedu u duelu sa Mogrenom rezultatom 3:2. Dvostruki strijelac za domaće bio je Petrović dok je treći pogodak djelo Stojanovića. Strijelci za Budvane bili su Đurović i Radišić.

Veoma važna tri boda u borbi za opstanak osvojili su fudbaleri Lovćena. Cetinjani su u 24. kolu savladali direktnog rivala u borbi za opstanak, ekipi Mornara. Mrežu Barana načeo je Mirković u 16. minutu, da bi Vujović pogotkom sa bijele tačke minut prije isteka regularnog toka postavio konačan rezultat susreta.

Rezultati
Sutjeska – Jedinstvo 4:1
Isidorović 44', 49', Ćetković 45'+, Karadžić 65' – Petrović 30'
Budućnost – Petrovac 1:1
Adrović 37' – Mrvaljević 76'
Grbalj – Mladost 4:1
Bogdanović 15', Đalac 25', 43', Vuković 45'+ - Kalezić 77'
Rudar – Mogren 3:2
Stojanović 6', Petrović 43', 67' – Đurović 58', Radišić 69'
Čelik – Zeta 4:3
Zorić (p) 2', (p) 90'+, Marjanović 79', Radović 85' – Korać 70', 90', Došljak 72'
Lovćen – Mornar 2:0
Mirković 16', Vujović (p) 89'