Kadetska reprezentacija Crne Gore plasirala se u finale memorijalnog turnira "Josip-Škija Katalinski" koji je danas počeo u Sarajevu. Naša selekcija je savladala selekciju grada Sarajeva sa 1:0 i tako izborila duel Bosnom i Hercegovinom, koja je u drugom polufinalnom duelu lako izašla na kraj sa Makedonijom (4:1).

Iako je protivnik praktično "B" selekcija Bosne i Hercegovine, sa sedam igrača koji su nedavno igrali za najbolju kadetsku reprezentaciju ove zemlje na turniru u Međimurju, naša selekcija je danas bila mnogo bolji tim i zasluženo slavila na teškom terenu stadiona "Hrasnica".

Crna Gora je kroz mnogo veći posjed lopte kontrolisala ritam utakmice i stvarala šanse, od kojih su najbolje propustili Camaj u prvom i Burzanović u drugom poluvremenu. Protivnik je, s druge strane, samo jednom bio u poziciji da ugrozi gol Vuksanovića, i to u 15. minutu. Nagrada za odličnu igru "sokola" stigla je u 72. minutu kada je Petrović preciznim udarcem matirao Trifkovića i donio pobjedu našem timu.

- Teren je bio jako težak, iako se domaćin maksimalno potrudio da ga pripremi za igru. Protivnik je bio izuzetno motivisan, jer se dosta igrača nalazi na širem spisku reprezentacije Bosne i Hercegovine, ali su naši potpuno zasluženo došli do pobjede. Imali smo mnogo veći posjed lopte od protivnika i stvorili nekoliko odličnih šansi, a nagrada za dobru igru stigla je u 72. minutu kada je Petrović nadomjestio promašaje saigrača. Ostaju nam 24 časa da oporavimo ekipu za sjutrašnji duel sa Bosnom i Hercegovinom i da pokušamo da napravimo još veći napor i osvojimo turnir - rekao je naš selektor Boris Ljutica.

Finalna utakmica igra se sjutra od 13.30 časova na stadionu "Grbavica" u Sarajevu. U meču za treće mjesto, na istom stadionu, od 11 časova igraće Sarajevo i Makedonija.



Crna Gora - Sarajevo 1:0

Stadion "Hrasnica", Sarajevo
Gledalaca: 300

Sudija: Slavoljub Gogić (BIH).

Strijelac
1:0 - Petrović 72'

Crna Gora: Vuksanović, Knežević, tripković, Đuričković, Đukić, Popović, Vukčević, Boričić, Camaj, Burzanović, Vujnović. Igrali još: Orlandić, Globarević, Raičević, Rašo, Đurković, Magud, Šetrpvić, Hadžiosmanović.

Sarajevo: Trifković, Šećerović, Ragipović, Džuho, Redžić, Pavić, Žuko, Osmanović, Vazda, Šahović, Konostrevac.