Ženska "A" selekcija Crne Gore otputovaće sjutra u Litvaniju gdje će od 4. do 9. aprila igrati na pretkvalifikacionom turniru za odlazak na FIFA Svjetsko prvenstvo za žene koje se 2015. godine igra u Kanadi.

Nakon sedmodnevnih priprema u Baru selektor Zoran Mijović je skratio spisak na 18 imena kojima će pripasti čast da prve brane boje Crne Gore na zvaničkim utakmicama u seniorskoj konkurenciji za dame. Mijović se odlučio za sljedeće igračice - golmani: Čađenović Ivana (Podgorica, Crna Gora), Žižić Marija (Ekonomist, Crna Gora), odbrana: Radanović Željka (Spartak, Srbija), Vujošević Suzana (Podgorica, Crna Gora), Vidić Andrea, Đurković Tatjana, Bjelica Irena, Mrkić Jovana (Ekonomist, Crna Gora); vezni red: Turčinović Ivona (Salandra, Italija), Šturanović Jelena, Đoković Jasna, Đukić Darija, Vulić Milica (Ekonomist, Crna Gora); napad: Vukčević Marija (Roma, Italija), Bulatović Slađana (Mašinac, Srbija), Bojat Tamara, Krivokapiće Ivana, Kuč Armisa (Ekonomist, Crna Gora).

Crvene dame će turnir početi u četvrtak protiv Farskih ostrva, nakon čega će u subotu odmjeriti snage sa Gruzijom. Duel sa domaćinom Litvanijom, prvim favoritom turnira, ostavljen je za naredni utorak, posljednji dan takmičenja. U glavnu rundu kvalifikacija plasiraće se dvije najuspješnije selekcije iz grupe.

- Pred nama je prvo zvanično takmičenje, pa samim tim u predstojeće utakmice ulazimo sa velikim oprezom. Svi naši konkurentni već dugi niz godina igraju ženski fudbal i takmiče se u kvalifikacijama. Oprez je majka mudrosti, pa se za utakmice sa Farskim Ostrvima, Gruzijom i Litvanijom pripremamo kao da su u pitanju najbolje svetske selekcije - kaže naš selektor Zoran Mijović.

Naš selektor je zadovoljan kvalitetom rada tokom priprema, ali i zdravstvenim biltenom koji mu je omogućio da u Litvaniju povede najjači sastav sa kojim naša zemlja u ovom trenutku raspolaže. Sa prosjekom od 19,17 godina naša selekcija bi se gotovo mogla takmičiti i u omladinskoj konkurenciji, ali naš selektor smatra da to neće biti prepreka u borbi za jedno od dva mjesta koje vode u narednu rundu kvalifikacija.

- Veoma smo zadovoljni urađenim u prethodnom periodu, napretkom naših mladih devojaka, ukupnim kvalitetom i izvanrednom atmosferom u ekipi. Siguran sam da ćemo u tri kvalifikacione utakmice pružiti kvalitetnu igru, iako još nismo svjesni svoje snage, te da će proizvod toga biti pravi rezultat. Dakle, optimista sam i vjerujem da ćemo biti u stanju da izborimo jedno od prva dva mjesta koje nam donosi prolaz u glavnu rundu kvalifikacija za naredno Svetsko prvenstvo, što bi bio ogroman uspjeh za samo godinu dana napornog rada sa našim selekcijama. Samim tim bi još više podigli ionako izvanrednu fudbalsku atmosferu u Crnoj Gori koju je napravila svojim rezultatima nasa muska "A" selekcija - istakao je Mijović.