Fudbaleri Sutjeske nisu uspjeli da nastave ritam pobjeda na gostovanju Mornaru u 23. kolu Telekom 1. CFL što je iskoristila Budućnost i trijumfom u Bijelom Polju smanjila zaostatak za liderom šampionata. Ubjedljivu pobjedu slavio je Lovćen na gostovanju ekipi Mladosti, dok su pobjede u gostima upisali još i Rudar i Grbalj.

Fudbaleri Sutjeske okliznuli su se na startu trećeg kruga šamuionata i dozvolili Budućnosti da smanji zaostatak na pet bodova. Ritam pobjeda Nikišićani su prekinuli u Baru na gostovanju ekipi Mornara, koja je ovojila važan bod u borbi za opstanak u elitnom društvu. Barani su prvi došli do prednosti u 40. minutu susreta preko Ćulafića, ali su Nikšićani do odlaska na odmor uspjeli da izjednače pogotkom Čolakovića.

Budućnost je po dguri put u dvije nedjelje uspjela da savlada ekipu Jedinstva. I ovog puta viđeno je pet pogodaka, od kojih su tri postigili izabrabici Radisava Dragićevića. Plavo-bijeli su do tri boda došli u sudijskoj nadoknadi vremena. Budućnost je imala dva gola prednost (pogodili Adrović i Flavio), ali su Bjelopoljci uspjeli da izjednače preko Petrovića i Rosića. Pogodak vrijedan tri boda za goste, koji su tako došli na „minus“ 5 u odnosu na Sutjesku, postigao je Adnan Orahovac.

Lovćen je bio veoma ubjedljiv na gostovanju ekipi Mladosti. Cetinjani su na Starom aerodromu „petardom“ častili domaćina i smanjili zaostatak u odnosu na Mornar i Jedinstvo koji se nalaze na mjestima koja vode u baraž. Najraspoloženiji za igru u današnjem susretu bio je Milan Đurišić – napadač Lovćena je tri puta tresao mrežu nekadašnjeg tima, dok su se po jednom u strijelce upisali Vujović i Mirković.

Sva tri boda osvojio je Rudar na gostovanju Zeti. Pljevljaci su do pobjede u derbiju kola došli golovima Jovanovića i Vlahovića sa bijele tačke.

Pobjedu u gostima upisala je i ekipa Grblja. Pogodak vrijedan tri boda u duelu sa Mogrenom postigao je Ašćerić u 51. minutu susreta. Petrovac je u meču koji je odigran dva sata ranije od ostalih susreta savladao ekipu Čelika rezultatom 2:0.

Rezultati
Mornar – Sutjeska 1:1
Ćulafić 40' – Čolaković 45'
Jedinstvo – Budućnost 2:3
Petrović 53', Rosić 75' – Adrović 31', Flavio 47', Orahovac 90'+
Mladost – Lovćen 0:5
Vujović 37', Mirković 48', Đurišić 58', 60, 90'+ (penal)
Zeta – Rudar 0:2
Jovanović 41', Vlahović 61' (penal)
Mogren – Grbalj 0:1
Ašćerić 51'
Petrovac – Čelik 2:0