Sudijska komisija FSCG je analizirala suđenje na utakmicama 22.kola Telekom 1.CFL kao i suđenje na utakmicama 20.kola Druge lige. Na osnovu video snimaka i uvida u izvještaje kontrolora, komisija je našla za shodno da komentariše suđenje na sljedećim utakmicama:

Telekom 1.CFL

Sutjeska - Čelik 1:0
Komisija je na osnovu snimka utakmice konstatovala da je sudija Predrag Radovanović bio u pravu u 26. i 63. minutu kada nije dosudio kazneni udarac za goste, kao i u 33. minutu kada nije dosudio kazneni udarac za domaćine. Međutim, sudija je imao propusta u primjeni disciplinskih mjera (propustio da pokaže drugi žuti karton igraču Sutjeske sa brojem 10 u 57. minutu kao i crveni karton igraču Čelika sa brojem 6 u 82. minutu), a u pojedinim momentima nije imao dobru kontrolu. Komisija nije prihvatila izvještaj kontrolora suđenja Slavka Radulovića, jer nije bio u skladu sa upustvom o kontroli suđenja.

Grbalj - Mladost 1:1
Sudija utakmice Savo Vujović je bio u pravu kada nije dosudio kazneni udarac za Grbalj u 58. minutu. U 59. minutu komisija nije mogla na osnovu snimka da konstatuje da je postojao prekršaj u kaznenom prostoru Grblja nad jednim igračem gostiju, nakon čega je dosudjen kazneni udarac.

Druga liga

Zabjelo - Berane 1:1
Komisija je smanjila ocjene sudiji utakmice Draženu Petriću zbog propusta u izricanju disciplinskih mjera, kao i prvom pomoćnom sudiji Nikoli Vujoviću jer nije prijavio udaranje koje se desilo iza leđa sudije.

Zora - Bratstvo 0:1
Komisija je smanjila ocjenu sudiji utakmice Mirašu Ceroviću zbog propusta u izricanju disciplinskih mjera.