Crna Gora će posljednje četiri utakmice u kvalifikacijama dočekati na čelu tabele, koje suvereno drži još od septembra. „Hrabri sokoli” su u prvih šest utakmica osvojili 14 od mogućih 18 bodova, a utakmica sa Engleskom je bila samo potvrda kvaliteta i riječi našeg selektora Branka Brnovića da naša reprezentacija može da igra ravnopravno sa svakim protivnikom u grupi.

Selektor je nakon utakmice priznao da je zadovoljan rezultatom, ali i igrom prikazanom protiv „gordog albiona” u Podgorici.

- Ovaj bod je dobar, jer smo jako loše otvorili utakmicu i bili u minusu. Osjetilo se da nam fali pet igrača, ali smo znali da reagujemo na pravi način. Pomalo žalimo za pobjedom, jer mislim da imamo i za čim poslije veoma dobrog drugog poluvremena. Ali, treba da budemo i realni i da kažemo da je Engleska u prvom poluvremenu mogla da iskoristi našu slabu igru i možda riješi utakmicu. Da smo primili još jedan gol u nastavku bismo teško mogli da im se suprotstavimo – rekao je Brnović na konferenciji za novinare poslije utakmice.

Novinare je zanimalo šta je rekao igračima u poluvremenu, jer su njegove riječi očigledno dale jaku reakciju ekipe.

- Pričali smo kratko, sve je praktično stalo u jedan minut i to je bilo sasvim dovoljno. Rekao sam im da izađu na teren, da se ne plaše, da odigraju najbolje što mogu. Napali smo ih u nastavku i odigrali zaista odlično – rekao je Brnović.

Po mišljenju novinara, Crna Gora je protiv Engleske djelovala kao da je preuzela ulogu favorita ne dozvolivši protivniku u pojedinim trenutcima ni da izađe sa svoje polovine.

- Ranije sam rekao da bih se pomjerio jedino Španiji u Podgorici i prznao da je veliki favorit. Sa svima ostalima možemo da igramo. Ko zna, možda napadnem Engleze i na "Vembiju”. U gostima obično igramo mnogo rasterećenije nego kod kuće – kroz osmjeh je dodao naš selektor.

Mnoge je iznenadio ulazak u igru Miloša Krkotića koji je na svom debiju potvrdio da može puno pružiti našoj reprezentaciji i u budućnosti.

- Nijednog igrača ne zovem u reprezentaciju samo da bi bio tu, već zato što računam na njega. Znam Miloševe kvalitete, na treninzima sam vidio da je spreman da igra. Ipak sam dao šansu Simonu Vukčeviću i računao da će mu iskustvo pomoći na terenu, ali nije bio dovoljno fizički spreman da odigra čitavu utakmicu u visokom ritmu – rekao je Brnović.

Na pitanje da li smatra da je igrač utakmice Džo Hart, golman engleske reprezentacije, Brnović je odgovorio negativno.

- Ne bih se složio. Prije bih kazao da su najbolji bili mojih 14 igrača, kao i publika koja je dokazala Englezima kako treba da se navija – istakao je Brnović.

Na pitanje da li je Crna Gora nakon ovog boda bliža Svjetskom prvenstvu, selektor je odgovorio da će se to znati tek nakon duela sa Ukrajinom u junu.

- Bliži smo za korak, ali tek nakon Ukrajine ćemo znati gdje smo. Trijumf u tom meču nam sigurno donosi makar drugo mjesto. Zaista smo presrećni što imamo šansu da se borimo za prvu poziciju i plasman na Mundijal. I želim da kažem da sam prethodnih dana malo pretjerao u izjavama, ali bio sam isprovociran od strane Engleza i morao sam da reagujem – zaključio je Brnović.