Selektor i kapiten crnogorske fudbalske reprezentacije, Branko Brnović i Mirko Vučinić, iznijeli su na dana održanoj konferenciji za novinare stavove pune optimizma uoči utakmice sa Engleskom koja se u utorak veče igra u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Brnović i Vučinić su gotovo sat vremena odgovarali na pitanja novinara u nikada punijoj pres sali na Gradskom stadionu u Podgorici.

- Idemo na pobjedu, sa ovim igračima mi ne umijemo da se branimo. Zapravo umijemo, ali nećemo. Mi smo lideri grupe, ne jurimo rezultat, ne plašimo se nikoga, odlično smo rapsoloženi i spremni da odigramo vrhunsku utakmicu. Svjesni smo da igramo protiv velikog i dobrog tima, ali isto tako uvjereni smo u svoje kvalitete i znamo da ćemo iza sebe imati cijelu publiku ili bolje reći cijelu Crnu Goru, rekao je Brnović.

Naš selektor smatra da žalbe koje se mogu čuti od stane Engleza uoči jer se sjutrašnjeg meča plaše više nego mi.

- Čitao sam u novinama da se mnogi Engleski fudbaleri unaprijed žale na kvalitet terena. Ja koliko zna, Englezi su ti koji dugi niz godina igraju dugim loptama. Mi bi trebali da budemo ti koji se žale na stanje terena, jer sa igračima koje imamo odgovaraju nam tereni koji su u perfektnom stanju. Ne znam kako da objasnim sve te primjedbe osim da se pred sjutrašnju utakmicu Englezi više plaše nego mi. Kažu da se plaše i publike, ali ne znam iz kog razloga. Evo, u našem hotelu su odsjeli i engleski novinari, svuda vrvi od njih. Mi smo otvoreni, a mislim da je neizvodljivo da se naši novinari nađu u istom hotelu sa reprezentacijom Engleske, dodao je selektor "hrabrih sokola".

Brnović ističe da engleski mediji i igračke ledende kroz izjave već traže alibi za mogući poraz u Podgorici.

- Koliko ja znam, Vejn Runi je na prošloj utakmici nasrnuo na našeg igrača, a ne mi na njihovog. Vučinić i Jovetić tokom meča pretrpe mnogo jakih udaraca ali se ne žale. Bojim se da engleske legende i novinari već prave alibi za mogući poraz u Podgorici jer kako drugačije objasniti činjenicu da im prije meča bukvalno sve smeta, kazao je Brnović.

Naš kapiten istakao je da eventualna pobjeda u meču sa Engleskom ne bi bila najveća u njegovoj karijeri.

- Ne bi mi ovo bila najveća pobjeda. To bi bile one protiv Poljske u gostima i protiv Moldavije na našem stadionu. Više od činjenice da će naša utakmica biti u centru pažnje me raduje činjenica da nas narod zaustavlja na ulici i čestita nam na odličnim igrama. Vjerujte da je to mnogo ljepši osjećaj nego nečije mišljenje da je Crna Gora u svjetskoj žiži, rekao je kapiten "sokola".

Vučinić je rekao da se naši igrači neće truditi da isprovociraju Vejna Runija i da je pritisak na Englezima uoči sjutrašnjeg susreta.

- Mi to nećemo uraditi. Nećemo ga provocirati, ali vjerujte da bi voljeli da dobije crveni karton jer bi nam bilo lakše da igramo protiv ekipe sa 10 igrača na terenu. To bi nam otvorilo put do velikog rezultata. Englezi će sjutra biti pod većim pritiskom od nas jer ako izgube biće na minus pet i to im se ne bi dopalo. Imaju problema sa sastavom ali ne vidim u tome ništa strašno jer imaju više fudbalera nego Crna Gora stanovnika, rekao je as Juventusa.

Kapiten "hrabrih sokola" ističe da dva igrača ne mogu da riješe pitanje pobjednika.

- Dva, tri ili četiri igrača ne čine ekipu. Svih 11 igrača na terenu moraju da pruže sve do sebe. Ni Stevan ni ja, niti Mesi i Kristijano Ronaldno... Niko ne može sve sam. Osjećamo se dobro, s obzirom da smo imali težak meč protiv Moldavije. Pobijedili smo sa igračem manje, to nam uliva samopouzdanje pred duel sa velikim protivnikom. Englesku poštujemo, ali je se nimalo ne plašimo, zaključio je Vučinić.

Utakmica Crna Gora - Engleska igra se u utorak, 26. marta na Gradskom stadionu u Podgorici sa početkom u 21.00 čas.