Fudbalska reprezentacija Crne Gore odradila je večeras trening na Gradskom stadionu u Podgorici, na kojem će u utorak od 21.00 čas odmjeriti snage sa selckijom Engleske u sklopu kvalfikacija za Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014.

Na brifingu uoči treninga o svojim očekivanjima pred meč sa Englezima govorili su Dejan Damjanović i Miodrag Džudović.

- Mnogo lakše se diše poslije teške utakmice u Moldaviji. Preživjeli smo težak teren, težak protivnik, teško vrijeme i uzeli planirana tri boda. Samo da nas posluži vrijeme, da prikažemo dobru partiju i napravimo pravi spektakl protiv Engleske. Da vidimo da li možemo da napravimo dobar rezultat koji bi nam olakšao posao u nastavku kvalifikacija, da obezbijedimo mimimum drugo mjesto u grupi. Bili bi zadovoljni i bodom, a ako osvojimo sva tri počeli bi polako da se pakijemo za Rio, kroz osmjeh je rekao Damjanović.

Naš napadač ističe da uloga favorita, bez obzira na trenutno stanje u grupi, pripada gostima.

- Jesmo lideri grupe, ali stvarno nismo favoriti u ovom susretu. Iznenadili smo sve, pogotovo medije van Crne Gore. Imamo znanje, želje, volje i kvaliteta da se suprostavimo Englezima. U dobroj smo poziciji, ali po meni oni su bolji, igrački su jači, imaju veći izbor igrača, igraju u boljim klubovima... Ali svi igramo fudbal i svi trčimo. Treba nam malo sreće da, uz naše navijače koji će siguran sam napraviti haos na trbirinama, napravimo dobar rezultat u utorak, rekao je Damjanović.

Kapiten Spartaka iz Nalčika i naš defanzivac očekuje težak meč u utorak.

- Očekuje nas težak meč jer je Engleska favorit za osvajanje prvog mjesta u grupi. Mi ćemo dati sve da odigramo dobar meč i da se ne obrukamo u duelu sa velikim protivnikom. Treba da ostanemo na zemlji posle dosadašnjih rezultata jer svi znamo sopstveni ali i kvalitet narednog protivnika. Englezi nisu kompletni, ali imaju dosta kvalitetnih i iskusnih igrača pa se izostanci neće odraziti na njihovu igru. Teško im se individualno suprostaviti ali kolektivnom igrom možemo doći do našeg cilja, rekao je Džudović.

Naredni trening „sokoli“ će odratiti u ponedjeljak u svojoj bazi, Trening kampu FSCG, sa početkom u 17.45. Trening će biti otvoren za javnost.