Najbolji crnogorski fudbaleri odradili su večeras posljednji trening pred put u Moldaviju, gdje ih u petak očekuje prva od dvije kvalifikacione utakmice u ovom mjesecu. Prvi dan proljeća bio je darežljiv prema "hrabrim sokolima", koji su u lijepim uslovima uigravali posljednje taktičke varijante za, po mnogima, najvažniju utakmiu u ovom kvalifikacionom ciklusu.

- Nama je svaka utakmica kao finalna. Meč sa Moldavijom ima veliki značaj za nas, jer bi sa pobjedom napravili veliki korak ka Svjetskom prvenstvu, iako ima još dosta da se igra. Naše misli su koncentrisane samo na ovaj duel. Pred nama je postavljen cilj da moramo dobiti taj meč i vjerujem da ćemo se svi iz Moldavije vratiti zadovoljni - rekao je naš štoper Stefan Savić, koji smatra da Crna Gora ima dovoljno kvalitetan tim da uspješno odradi posao: - Igrači koji su u reprezentaciji iza sebe već imaju veliki broj velikih utakmica i svi smo spremni na taj pritisak. Ako ne možemo da dobijemo Moldaviju u gostima, onda i ne zaslužujemo da odemo u Brazil.

Naš golman Vukašin Poleksić upozorava da se protivnik ne smije olako shvatiti i da "sokoli" ne treba da obraćaju pažnju na priče koje dolaze iz protivničkog tabora.

- Iz iskustva znam da su najteže unaprijed dobijene utakmice. Mi nećemo pasti na priče koje kruže oko nas, da će biti lako. Idemo mnogo ozbiljnije, čak ozbiljnije nego protiv Engleza. Svjesni smo da ako savladamo Moldaviju dobijamo mnogo i onda nam ostaje da se protiv Engleske borimo kao lavovi i da izvučemo dobar rezultat - rekao je Poleksić.



Naš golman je zamoljen da uporedi atmosferu u reprezentaciji iz prošlog i ovog kvalifikacionog ciklusa.

- Mnogo je bolje druženje, mnogo je bolja atmosfera. Napredovali smo u svakom pogledu. Baš sam pozitivno iznenađen - rekao je Poleksić koji je potom otkrio svoj "recept" za utakmcu: - Sigurno da u prvom planu treba da nam bude odbrana. Ne sumnjam da će to biti kako treba. Što se tiče ofanzive, sigurno da malo koja selekcija ima takva dva vrhunska napadača. Igra naše reprezentacije dosta zavisi od njih. Što se tiče Moldavije, ja mislim da oni ne znaju da igraju defanzivno. Mislim da će igrati napadački fudbal, kao i mi. Ukoliko uradimo onako kako nam selektor kaže, mislim da neće biti problema i da ćemo savladati Moldaviju.

"Hrabri sokoli" će sjutra u 9.30 časova poletjeti u Kišinjev gdje će odraditi posljednji trening pred duel sa Moldavijom. Trening na stadionu "Zimbru" zakazan je za 19 časova po lokalnom vremenu, a konferencija za novinare, na kojoj će govoriti selektor Branko Brnović i Stevan Jovetić, pola sata ranije.