Fudbaleri Sutjeske upisali su novu pobjedu u duelu sa Čelikom i sačuvali sedam bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu Budućnost koja je bila ubjedljiva protiv Jedinstva u 22. kolu Telekom 1. CFL. Zeta je upisala „minimalac“ u duelu sa Mogrenom, dok je Rudar slavio na gostovanju Mornaru. Grbalj i Mladost su podijelili bodove, baš kao i Lovćen i Petrovac.

Sutjeska je slavila veliku pobjedu u gradskom derbiju i uzela tri velika boda u borbi za titulu. Nikšićani su na kraju drugog kruga takmičenja u Telekom 1. CFL ostali sedam koraka ispred Budućnosti, koju će u pretposljednjem kolu šampionata dočekati na stadionu kraj Bistrice. Izabranici Dragana Radojičića do tri boda u duelu sa „metalurzima“ došli su zahvaljujući Isidoroviću koji je u 66. minutu postigao jedini pogodak na meču.

Budućnost je na neutralnom terenu u Beranama do vrha napunila mrežu Jedinstva. Bjelopoljci su pet puta vadili loptu iz mreže, a pobjeda „plavo-bijelih“ mogla je biti i ubjedljivija da je Radivoje Golubović iskoristio jedanaesterac u 78. minutu susreta. Nikač se dva puta upisao u strijelce, dok su po jednom mrežu Jedinstva tresli Radonjić, Marko Vukčević i Mugoša.

Zeta je u duelu sa Mogrenom potvrdila dobru formu koja tim iz Golubovaca krasi u proljećnom dijelu šampionata. Minimalan poraz na Trešnjici u 22. kolu Telekom 1. CFL pretrpjela je ekipa Mogrena – jedini pogodak na meču postigao je Žarko Korać iz slobodnog udarca u 23. minutu.

Prva tri boda u nastavku šampionata upisao je i Rudar na gostovanju u Baru. Četa Nikole Rakojevića do pobjede u duelu sa Mornarom došla je golovima Miroja Jovanovića i Adija Bambura.

Pobjednika nije bilo u Radanovićima gdje su snage odmjerili Grbalj i Mladost, kao ni na Cetinju u duelu Lovćena i Petrovca.

Rezultati
Sutjeska – Čelik 1:0
Isidorović 66'
Jedinstvo – Budućnost 0:5
Nikač 21', 40', Radonjić 63', M. Vukčević 67', Mugoša 76'
Zeta – Mogren 1:0
Korać 23'
Mornar – Rudar 0:2
Jovanović 28', Bambur 70'
Lovćen – Petrovac 1:1
Vujović 69' – Vujačić 81'
Grbalj – Mladost 1:1
Ašćerić 35' – Orahovac (p) 50'