"Hrabri sokoli" odradili su i treći trening u sklopu priprema za kvalifikacionu utakmicu sa Moldavijom. Za razliku od prethodne noći kada je teren bio praktično potopljenj obilnim padavinama , večeras su uslovi za terning bili izvanredni. Selektor Brnović je prvi put imao na raspolaganju kompletan tim pošto su se ekipi priključili Andrija Delibašić i oporavljeni Vukašin Poleksić.

Ispred stručnog štaba okupljenjim novinarima se obratio pomoćni trener Anto Drobnjak koji je istakao zadovoljstvo zdravstvenim stanjem igrača i otkrio kakav meč očekuje u Kišinjevu.

- Ako izuzmemo povrede Boškovića i Drinčića, svi igrači su zdravi i spremni za igru i to nas jako raduje. Što se tiče utakmice, očekujemo da Moldavci odigraju defanzivno i da probaju da nas ugroze iz kontri. Nama ne odgovaraju ekipe koje "ne znaju" da igraju fudbal i koje se brane. Ali, imamo kvalitet, vjerujem da će momci dati maksimum i ubijeđen sam da ćemo se vratiti zadovoljni iz Moldavije - rekao je Drobnjak, koji upozorava da rivala ne smijemo shvatiti olako: - Najteže utakmice su unaprijed dobijene utakmice. Možemo mnogo da izgubimo u Moldaviji i ti bodovi se ne bi mogli više vratiti. Ali, na to ne pomišljamo. Favoriti smo, ali znate da danas u fudbalu najbolji ne pobjeđuje uvijek. Međutim, mi nećemo biti u toj poziciji, pobijedićemo i to će nam dati krila da nastavimo u istom ritmu.

Strijelac odlučujućeg gola u Kijevu, Dejan Damjanović, smatra da Crna Gora ima kvalitet i znanje da se izbori sa ulogom favorita koju joj dodjeljuje pozicija na tebili.

- Znamo da se ova utakmica mora dobiti. To svi govore, tako da ima i malo pritiska. Imamo malih pehova, ali mislim da i tome možemo da odgovorimo. Ovo je glavna utakmica ovih kvalifikacija, prekretnica za sve nas. Toga smo svjesni, vjerujemo u tri boda, pa da se Englezi dočekaju pred punim tribinama. Što se tiče Moldavije, ja mislim da oni nijesu tako loši, kao što se priča. Nekoliko igrača nastupa u ruskoj ligi, ostali igraju u domaćoj i sigurno su dobro uigrani. Ali, imamo kvalitet, i treba da razmišljamo tako. Ne vjerujem da će oni igrati defanzivno i da će čekati da im mi damo gol. Sigurno će i oni tražiti pobjedu. Moramo biti oprezni na startu meča. Ne treba da se zalijećemo, dug je meč - smatra Damjanović.



Sjajni napadač je potvrdio da je Engleska trenutno "zabranjena" tema u redovima "A" selekcije.

- Ne treba da pričamo o Engleskoj, jer ako uzmemo ova tri boda, onda možemo da kalkulišemo i gledamo šta i kako. Ako ovdje "kiksamo" onda će to biti veliki problem za sve nas. Engleska je spektakl, ovo je moranje. Ovo je prava utakmica, za prave igrače. Moramo prvo da kao ekipa odigramo dobro, a onda će pojedinac da iskoči. Ko bude igrao u napadu, daće maksimum i iskoristiće ukazanu šansu - smatra Damjanović.

Posljednji trening prije puta u Moldaviju "hrabri sokoli" će odraditi sjutra iza zatvorenih vrata u 17.45 časova. Brifing za predstavnike medija počeće u 17.15 časova.