Ženska kadetska reprezentacija Crne Gore prethodnih pet dana boravila je u Umagu gdje su naše djevojčice učestvovale na razvojnom turniru UEFA. Potpuno nova generacija ženske kadetske reprezentacije odigrala je prve zvanične utakmice na ovom turniru i stekle prva iskustva igranja na gostujućem terenu. Naše kadetkinje odmjerile su snage sa vršnjakinjama iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Makedonije.

U prvom meču, u kojem smo za protivnika imali selekciju Bosne i Hercegovine pretrpijeli smo i jedini poraz na turniru. Veliki broj grešaka napravljenih u toku susreta doveo je našu selekciju do ubjedljivog poraza - Bosanke su slavile rezultatom 7:1, a jedini gol za našu selekciju postigala je Martina Pavićević.

Već u narednom susretu, u kojem je protivnik bila selekcija Hrvatske, izabranice Zorana Mijovića prikazale su mnogo bolju igru. Crnogorke su diktirale tempo igre, imali više prilika od Hrvatske ali je meč završen rezultatom 2:2. Ipak, “crvene dame” su slavile pobjedu nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca, rezultatom 9:8. Pogotke u regularnom toku susreta postigle su Tamara Bojat i Helena Božović.

I u posljednjem susretu na turniru naše kadetkinje slavile su pobjedu nakon penal ruleta rezultatom 5:3. U regularnom toku duela sa Makednojom nije bilo pogodaka. Na kraju turnira, naša selekcija osvojila je treće mjesto iza, na ovom turniru neprikosnovene, Bosne i Hercegovine.

Naša selekcija sve mečeve počela je u sljedećem sastavu: Kekić, Miljanić, Begović, Vujičić, M. Mićunović, Trutić, Ma. Pavićević, N. Mićunović, Bojat, Knežević, Božić. Priliku da zaigraju na turniru u Umagu imale su i Simićević, Božović, Žižić, Lopičić, Filipović, Mi.Pavićević i Drljević.

- Nakon odigranog turnira veoma smo zadovoljni igrom prikazanom od strane naših djevojčica, koje imaju 14 i 15 godina. Osim možda prve utakmice sa Bosnom, u kojoj smo više zbog treme i straha napravili puno grešaka i praktično pobijedili sami sebe, pružili smo zaista sjajan otpor kvalitetnim ekipama Hrvatske i Makedonije. Djevojčice su pokazale da brzo uče i napreduju i da svaku sljedeću utakmicu igraju sve bolje, organizovanije i sa više samopouzdanja. Imajući u vidu da ovaj tim ima samo nekoliko zajedničkih treninga i das u ovo prve utakmice i prvo iskustvo, zaključili smo da se nalazimo na pravom putu u stvaranju još jedne kvalitetne selekcije. Trudićemo se da ove djevojčice nastave sa redovnim i kvalitetnim treninzima i po povratku u svoje klubove kako bi svaku narednu reprezentativnu akciju dočekivale spreminije i tehničko – taktički obučenije, rekao je selector Mijović.