Velika kiša koja je večeras okupala Trening kamp Fudbalskog saveza Crne Gore na Starom aerodromu nije pokvarila dobro raspoloženje igrača i stručnog štaba koji su večeras odradili prvi trening u gotovo kompletnom sastavu. Selektor Branko Brnović nije mogao da računa samo na Andriju Delibašića i prehlađenog Vukašina Poleksića, dok su igrači koji su juče igrali utakmice imali trening rekuperacije.

Iako "hrabre sokole" očekuju dva meča, puna pažnja igrača i stručnog štaba usmjerena je samo ka utakmici u Kišinjevu gdje Crna Gora igra pod imperativom pobjede.

- Razmišljamo samo o Moldaviji, želja nam je da se dobro spremimo za taj duel. Tu bih utakmicu po važnosti uporedio sa onom protiv Češke. Izuzetno su nam važna tri boda i moramo naći recept da dođemo do tog cilja. Znamo da nije lako dobiti utakmicu u gostima, biće sigurno malo pritiska, jer svi očekujemo pobjedu. Ipak, imamo iskusne i dobre igrače, i vjerujem da će svi pružiti maksimum na terenu. Samopouzdanje nam je veliko i ovom utakmicom moramo potvrditi ono što smo napravili u prva četiri meča, pogotovo protiv Ukrajine - rekao je golman Crne Gore Mladen Božović.



Naš defanzivac Savo Pavićević smatra da će Moldavija igrati zatvoreno, vodeći prije svega računa o odbrani svog gola.

- I treba da se brane. Sigurno znaju da imamo ubojit napad. Iskreno, ne znam puno o njima. Ova utakmica nam je najbitnija, jer ima malo euforije oko Engleske koju treba ostaviti sa strane. Moramo u meč ući hladne glave. Kvalitet je na našoj strani, ali to treba pokazati na terenu. Treba dati sve od sebe i uzeti tri boda - ističe Pavićević, koji se osvrnuo i na odsustvo povrijeđenog Nikole Drinčića: - Jako sam razočaran njegovim neigranjem. On je naš standardni igrač, koji uvijek daje svom maksimum. Ipak, imamo adekvatne zamjene, kvalitetne igrače koji igraju na tom mjestu. Nadam se da se njegov izostanak neće osjetiti.

Naredni trening napa selekcija će odraditi sjutra na istom mjestu i u istom terminu. Brifing za predstavnike medija počeće u 17.15 časova.