Fudbalska reprezentacija Crne Gore počela je večeras pripreme za utakmice sa Moldavijom i Engleskom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Kao i obično, selektor Branko Brnović je na prvom treningu nije mogao da računa na kompletan tim, pa su trening na Starom aerodromu odradili Simon Vukčević, Miodrag Džudović, Milan Jovanović, Miloš Krkotić, Blažo Igumanović, Mitar Novaković, Mladen Božović i Fatos Bećiraj.

U našem taboru vlada veliki optimizam uoči duela koji će značajno uticati na dalji tok kvalifikacija.

- Moldavija je čvrsta reprezentacija, vidjeli smo protiv Ukrajine koliko mogu biti nezgodni. Ukoliko ne uđemo dobro u utakmicu možemo imati problema. Vjerujem da ćemo uz dobar pristup i odgovornu igru osvojiti tri boda. Važmp ke da se skoncentrišemo na utakmicu u Moldaviji da savladamo tu prepreku, pa tek onda da razmišljamo o selekciji Engleske - smatra iskusni defanzivac Milan Jovanović.

Narednog protivnika Crne Gore naročito dobro poznaje Miloš Krkotić, najbolji igrač Dačije iz Kišinjeva. On smatra da je naša selekcija kvalitetnija i da će to u petak i dokazati.

- Ukoliko meču priđemo kako treba, ne bi trebalo da bude problema. Kvalitetniji smo od nih i siguran sam da ćemo to i dokazati trijumfom u Moldaviji. Mogu da naprave probleme, opasni su, posebno pred svojim navijačima, ali vjerujem u naš kvalitet i pobjedu - rekao je Krkotić.

Naredni trening naša selekcija će odraditi sjutra u Trening kampu na Starom aerodromu, takođe od 17.45 časova. Brifing za predstavnike medija počeće u 17.15 časova.