Lider šampionata Sutjeska savladala je danas u Podgorici ekipu Petrovca sa 2:1 i sa petom uzastopnom pobjedom učvrstila se na čelu tabele uoči žrijeba za treći krug takmičenja Telekom 1.CFL.

Iako je Petrovac na Starom aerodromu bolje otvorio meč i poveo u 31. minutu golom Đukića, gosti su uspjeli da se vrate u meč u finišu prvog poluvremena preko Jovana Nikolića. Potpuni preokret stigao je u 75. minutu kada je Karadžić donio pobjedu svom timu.

Nikšićani su tako zadržali sedam bodova prednosti u odnosu na lidera Budućnost, koji je danas pod Goricom do vrha napunio mrežu Mornara - 4:1. Adrović je sa dva gola u prvom poluvremenu najavio ubjedljivu pobjedu svog tima, koju su u nastavku ovjerili Nikač i Golubović, pa je aktuelni šampion prekinuo niz od četiri uzastopna remija. Počasni gol za Barane postigao je Ćulafić sa bijele tačke u 25. minut.

Za razliku od Budućnosti, Rudar je nastavio post koji sada broji pet utakmica. Pljevljacima je slaba utjeha da su makar uspjeli da izbjegnu poraz kod kuće od Zete koja je od 10. minuta vodila zahvaljujući autogolu Damjanovića. Kapiten Vlahović je uspio da spasi bod za svoj tim golom u 75. minutu, pa Rudar sada za Sutjeskom zaostaje čak 13 bodova.

Na trećem mjestu učvrstio se Čelik koji je kod kuće bez većih problema izašao na kraj sa Jedinstvom. Bjelopoljce je načeo Zorić iz penala na startu drugog poluvremena, a sve nade gostiju da mogu do boda ugasio je Račić u 57. minutu.

Duel Mogrena i Grblja u Budvi završen je bez golova, a mreže su mirovale i u fudbalskom matineu na Starom aerodromu između Mladosti i Lovćena.

 



Rezultati

 

Petrovac - Sutjeska 1:2
Đukić 31' - J.Nikolić 45', Karadžić 75'

Rudar - Zeta 1:1
Vlahović 75' - Damjanović 10' (ag)

Budućnost - Mornar 4:1
Adrović 13',20' (p), Nikač 50', Golubović 63' - Ćulafić 25' (p)

Čelik - Jedinstvo 2:0
Zorić 48' (p), Račić 57'

Mogren - Grbalj 0:0

Mladost - Lovćen 0:0