Sudijska komisija FSCG je analizirala suđenje na utakmicama 19. i 20. kola Telekom 1.CFL kao i suđenje na utakmicama 18. kola Druge lige, pa je na osnovu video snimaka i uvida u izvještaje kontrolora našla za shodno da komentariše suđenje na sljedećim utakmicama:

Telekom 1.CFL

19. kolo

Budućnost - Zeta 3:3
Sudija utakmice Milovan Milačić je generalno veoma uspješno sudio derbi utakmicu, ali je, po mišljenju komisije, u nadoknadi vremena u drugom dijelu igre pogrešno procijenio jedan momenat u kaznenom prostoru domaćina kada je nakon pada jednog igrača gostiju dosudio kazneni udarac za gostujući tim. Iz tog kaznenog udarca gosti su postigli izjednačujući pogodak, pa je ta pogrešna odluka imala uticaj na ishod utakmice.

Mladost - Jedinstvo 3:3
Na osnovu video zapisa, sudiji Milošu Novoviću je zamjereno što je u 14. minutu dosudio kazneni udarac za domaću ekipu. Ova pogrešna odluka imala je uticaj na rezultat utakmice.

Grbalj - Lovćen 1:0
Sudija utakmice Miloš Bošković trebao je u 43. minutu da dosudi kazneni udarac za gostujući tim, zbog igranja rukom jednog igrača domaćih u sopstvenom kaznenom prostoru. Ova pogrešna procjena, uz još neke sitne propuste, imala je uticaj na tok igre, a mogla je uticati i na rezultat utakmice.

20. kolo

Sutjeska - Mladost 2:1
Video zapis pokazuje da je pogotku domaćina u 15. minutu prethodila nedozvoljena ofsajd pozicija jednog igrača FK“Sutjeska”, koji je iz navedene situacije dodao loptu saigraču koji je postigao pogodak. Shodno navedenom, zamjereno je prvom pomoćnom sudiji Milošu Asoviću zbog ozbiljne greške, sa uticajem na rezultat.

Na ostalim utakmicama 19. i 20. kola Telekom 1.CFL, kao i na utakmicama 18. kola Druge lige, suđenje je bilo bez većih propusta.