Kadetska reprezentacija Crne Gore savladala je odgovarajuću selekciju Makedonije sa 4:3 , čime je osvojila treće mjesto na razvojnom turniru u Umagu koji organizuju UEFA i HNS.

Naša selekcija je u prvom poluvremenu održala pravi čas fudbala Makedoncima, iako je protivnik rano poveo efektnim golom Mircevskog u četvrtom minutu. Crvena lavina krenula je samo dva minuta kasnije kada je Vujnović lansirao Camaja, a ovaj „provukao“ loptu ispod golmana Celeskog, da bi u 23. minutu Vujnović fantastičnim „polu-makazicama“ sa ivice šesnaesterca postigao gol za preokret i pamćenje.

Dva minuta kasnije mrežu Makedonaca pogodio je i Đurković nakon kornera, a tačku na blistavu igru našeg tima stavio je Camaj svojim drugim golom na utakmici za vođstvo od 4:1.

U drugom poluvremenu našem timu je ponestalo daha i koncentracije što je protivnik uspio da iskoristi i ublaži poraz golovima Digalovskog i Aslanija, ali bez prave šanse da se vrati u utakmicu.

- Odigrali smo odličnu utakmicu, naročito prvo poluvrijeme i zasluženo pobijedili. U ovom periodu smo bili izuzetno dominantno, imali smo mnogo veći posjed lopte od protivnika, igrali smo odgovorno i stvorili mnogo prilika za gol od kojih smo četiri iskoristili. U drugom poluvremenu nam je ponestalo snage, jer nam je ovo treća utakmica u četiri dana, a nekim igračima čak četvrta u posljednjih šest dana, što je uticalo na pad koncentracije zbog čega smo i primili dva gola – rekao je nakon utakmice naš selektor Boris Ljutica.

Crna Gora je tako završila turnir na trećem mjestu sa četiri osvojena boda, dok je trofej otišao u ruke Bosne i Hercegovine koja je turnir završila sa dvije pobjede i remijem.

- Ostaje žal za propuštenim šansama u prvoj utakmici, jer smo po svemu prikazanom zaslužili veći broj bodova nego što smo sakupili. Ali to je u drugom planu, jer je naš prvi cilj bilo uigravanje ekipe i provjera igrača i ja sam veoma zadovoljan sa onim što sam vidio. Čestitao bih igračima na današnjoj pobjedi i igrama koje su pokazali na turniru – zaključio je Boris Ljutica.



Crna Gora – Makedonija 4:3 (4:1)

Sportski centar „Dajla“, Dajla
Gledalaca: 23

Sudija: Igor Rajko (Hrvatska)

Strijelci
0:1 – Mircevski 4’
1:1 – Camaj 6’
2:1 – Vujnović 23’
3:1 – Đurković 25’
4:1 – Camaj 40’
4:2 – Digalovski 56’
4:3 – Aslani 60’

Žuti kartoni
Đukić, Boričić, Burzanović, Vujnović – Crna Gora
Alomerolik, Jevtovski, Mircevski, Naumovski – Makedonija

Crna Gora: Filip Rosandić (Milisav Vuksanović), Stefan Knežević (Nemanja Tripković), Luka Božović (Balša Boričić), Danilo Marković, Božidar Đukić (Nikola Popović), Driton Camaj, Marko Burzanović, Nikola Vujnović (Vuk Orlandić), Blagoje Đurković (Miomir Đuričković (Stefan Vukčević)), Nikola Globarević (Kristijan Hadžiosmanović (Momčilo Rašić)). Selektor: Boris Ljutica.

Makedonija: Bobi Celeski (Filip Ilik), Slobodan Bocevski (Ivo Naumovski), Sabahudin Alomerolik, Darko Digalovski, Stefan Jevtovski (Sabit Bilali), Boban Georgijev (Davor Zdravkovski), Redžep Kurt (Džemali Aslani), Petar Petkovski, Martin Mirčevski, Martin Hristov, Ivan Georgijeski. Selektor: Jeton Nesini.