Omladinska reprezentacija Crne Gore igrala je neriješeno 0:0 u prvom prijateljskom meču sa Slovčakom. 



Naši omladinci su u meču koji je odigran u Trenčinu bili bolji od protivnika, imali veći posjed lopte, stvorili više prilika ali nisu uspjeli da zatresu mrežu i dođu do pobjede.  

Već u prvom minutu viđena je i prva prilika pred golom domaćina. Naš kapiten Marko Janković našao se u izglednoj pozciji, uputio odičan udarac ali je Bačik uspio da spasi svoju mrežu. Slovaci su odgovorili sredinom  poluvremena preko Seblera koji je tukao glavom sa sedam metara i pogodio stativu našeg gola.

Do odlaska na odmor priliku da se upiše u strijelce propustio je Boris Cmiljanić - mladi napadač je u 43. minutu snažno šutirao ali je lopta nakon njegovog udarca prošla pored gola.

"Sokolići" su u nastavku zadržali posjed lopte iz kojeg su došli do dvije nove prilike za postizanje pogotka. U 75. minutu Kažić se našao u izglednoj poziciji ali se nije najbolje snašao što je odbrana protivnika iskoristila i otklonila opoasnost. Sedam minuta kasnije Grbović je nakon solo prodora po desnoj strani uputio odličan udarac ali je stativa spriječila siguran pogodak.

- Zadovoljan sam prikazanom igrom u duelu sa jakom selekcijom Slovačke. Imali smo veći posjed lopte od protivnika u današnjem meču i kada smo imali loptu u nogama igrali smo dobro. Stvorili smo nekoliko dobrih šansi koje nismo uspjeli da iskoristimo. Odnos svih igrača je bio pozitivan, igrali su požrtvovano i borbeno kako i treba da bude kada se igra za reprezentaciju. Naravno, bilo je i grešaka koje su normalne jer smo na početku stvaranja selekcije i te greške ćemo ispravljati tokom narednih akcija. U drugom susretu ćemo igrati sa znatno izmijenjenim sastavom kako bi svim pozvanim igračima pružili priliku da zaigraju, rekao je Miljenović.

Revanš meč zakazan je za četvrtak, takođe u Trenčinu.



Slovačka - Crna Gora 0:0

Trenčin - Stadion FK Trenčin.

Sudija: Ježik (Slovačka).

Slovačka: Robert Bačik, Juraj Kotula, Martin Kralik, Martin Valjent, Jakub Kastelovič, Matej Jakubek, Denis Ventura (Juliuš Žoke), Peter Lupčo, David Ivan, Marek Zuzijak (Filip Koloredi), Roman Sabler (Majkl Minhen).  

Crna Gora: Marko Kordić, Jovan Bošković, Miloš Milović (Jovan Baošić), Danilo Šarkić, Ilija Tučević, Mirnes Pepić, Jovan Čađenović, Marko Janković (Stefan Nedović), Marko Kažić (Marko Ilinčić), Žarko Grbović, Boris Cmiljanić (Lazar Lalošević).