Kadetska reprezentacija Crne Gore poražena je danas u Umagu od odgovarajuće selekcije Bosne i Hercegovine sa 1:0 na startu razvojnog turnira HNS-a i Uefe koji je počeo danas u Umagu.

Na veoma teškom terenu Nogometnog kluba „Buje“ vodila se velika borba za svaki centimetar, pa je u prvom poluvremenu viđena samo jedna prava prilika koju je propustio naš tim – Burzanović i Vukčević su sjajnom kombinacijom stvorili višak pred golom protivnika, uslijedio je pas za Vujnovića koji je snažno šutirao pored gola sa desetak metara.

U drugom poluvremenu do izražaja je došla svježina igrača Bosne koji su preuzeli inicijativu i prelomili meč u svoju korist atraktivnim pogotkom Zidana Mustendanagića, koji je moćnim volej udarcem pocijepao mrežu „sokola“ na asistenciju Gljive.

- Teren je bio izuzetno težak, pa je u prvom poluvremenu viđena prava rovovska borba. Uspjeli smo da u ovom dijelu igre stvorimo jednu odličnu priliku, ali nismo uspjeli da je iskoristimo. Protivnik je to kaznio u drugom poluvremenu odličnim golom Mustendanagića i stigao do pobjede. Na žalost, sedam reprezentativaca koji nastupaju u podgoričku Budućnost u subotu su prije puta odigrali prijateljsku utakmicu za svoj klub pa nisu imali dovoljno vremena za rekuperaciju, što se odrazilo na njihovu igru. Daćemo sve od sebe da ih u ovako kratkom roku oporavimo za mečeve koji predstoje, što neće biti lako nakon današnjih napora. Očekuju nas još dvije utakmice i pokušaćemo da osvojimo što je više bodova moguće – rekao je naš selektor Boris Ljutica.

Naredni meč naša selekcija igra sjutra protiv domaćina turnira Hrvatske sa početkom u 15 časova.



Bosna i Hercegovima – Crna Gora 1:0 (0:0)

Stadion NK „Buje“, Umag
Gledalaca: 33

Sudija: Goran Brusić (Hrvatska)

Strijelac
1:0 - Mustendanagić 69’

Žuti kartoni
Popović – Crna Gora

Bosna i Hercegovina: Emir Čutahija, Darko Todorović, Arman Čorović, Amer Gojak (Elmedin Herić), Ismail Duraković, Marko Oršolić, Adnan Osmanović (Amir Hadžiahmetović (Ademir Čolić)), Vedad Gljiva (Ibro Mušanović), Zidan Mustedanagić, Sanjin Lelić (Luka Duršum), Kemal Salihadžić (Vladimir Krenemović). Selektor: Sakib Malkočević.

Crna Gora: Milisav Vuksanović (Filip Rosandić), Danilo Marković, Božidar Đukić, Nikola Popović (Blagoje Đurković), Stefan Vukčević (Vuk Orlandić), Balša Boričić (Kristijan Hadžiosmanović), Marko Burzanović, Nikola Vujnović (Driton Camaj), Nemanja Tripković (Luka Božović), Momčilo Rašo (Stefan Knežević), Nikola Globarević (Miomir Đuričković). Selektor: Boris Ljutica.